"זה יכול להפוך לנפיץ": האזהרה לישראלים לקראת ההפגנות ביוון

לקראת הפגנות "יום הזעם" ביוון, גורם בענף התיירות מרגיע וטוען כי בשטח כמעט שלא מורגשת מחאה. לדבריו, הסיכון לישראלים נמוך מאוד, אך תרחיש אחד עלול להצית עימותים

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
הפגנה המונית נגד ישראל באתונה | צילום: נטלי גנון

"אני נמצא כרגע באתונה השלווה והרגועה", אמר והוסיף: "מהתקשורת ביוון לא קיבלנו שום דבר, הם גם לא מדברים על שום דבר שקשור להפגנות שמדווחות בישראל. אני לא חושב שזה שונה בהרבה מאותם הפגנות שהיו פה גם בשנה שעברה, הפגנות קטנות ומינוריות, שלא הולידו כותרות יוצאות דופן".

"אני מסכים שההפגנות בסלוניקי, אתונה או הרקליון ויעדים מרכזיים יכולות להיות קצת יותר גדולות, אבל מדובר באנשים שרוצים להביע את דעתם הפוליטית, ולא מפגינים שרוצים להתעמת עם מישהו - לכן אני מבין את האזהרה של משרד החוץ בישראל", ציין.

לדבריו, למרות המחאה, התיירות הישראלית במדינה נמשכת כרגיל. "הסיכון לישראלים באופן כללי ביוון הוא אפסי, הם מאוד אוהבים אותנו הישראלים ואת הישראליות. יעידו קרוב ל-200 אלף ישראלים שנמצאים כעת ביוון ונהנים. אוגוסט שיא העונה והמוני ישראלים שנהנים ולא מרגישים את המחאה הזו. מה שכן בגלל אירוע העבר, שיש סוג מסוים של ישראלים עם רצון להוכיח משהו ליוונים ולמפגינים, אז זה יכול להפוך לנפיץ אם הישראלים שקרובים לאותם מוקדים יעשו פרובוקציה".

הפגנות ביוון מול שגרירות ישראל באתונה, מאי 2025
הפגנות ביוון מול שגרירות ישראל באתונה, מאי 2025 | צילום: REUTERS/Alkis Konstantinidis

"אין לנו שום סיבה לעורר פרובוקציה במקום שלא צריך, במיוחד שמדברים על הפגנות מינוריות של מיעוט יווני. אין סיבה להפוך את זה למשהו יותר גדול ממה שזה", הוסיף. "ההפגנות יהיו בכיכר מונסטיראקי באתונה, סלוניקי, הרקליון בכרתים ועוד מס' ערים ביוון, אבל לא נראה לי שמדברים על אירוע של יותר מ-100 או 200 מפגינים".

"אנחנו מטיילים רגיל, מדברים עברית ולא מסתירים את זהותנו. ברוב המקרים אנחנו אפילו מתקבלים בהערכה ואהבה ובטח אחרי שבעה באוקטובר, כי היוונים מאוד מכירים וחווים יחד איתנו, בדרך שלהם, את מה שקרה אז. גם במסעדות הכול רגיל לחלוטין".

כשנשאל על מקרים שבהם ישראלים נתקלו ביחס עוין במסעדות ביוון, השיב: "אני לא יכול להגיד שאין דבר כזה כלל, אומנם מדובר במיעוט קטן של יוון - אבל זה קיים. סיטואציות כאלו יכולות להיווצר בעיקר ביעדים מתויירים, אבל בשגרה הכללית של יוון זה לא מורגש".

תגיות:
יוון
/
ישראלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף