מאחורי הקלעים, גורמים בממשל האמריקאי מבהירים כי מבחינתם מדובר בשיקולים פוליטיים פנימיים של נתניהו, החושש ממעמדו חודשיים בלבד לפני הבחירות בישראל.
לפי דיווח ב'פוליטיקו', בבית הלבן מוכנים להעניק לראש הממשלה הישראלי מרחב תמרון תעמולתי, כל עוד בשטח נרשמת התקדמות מעשית להרגעת הלחימה ברצועת עזה.
המתווה האמריקאי, הכולל 15 סעיפים ומובל על ידי "מועצת השלום", יוזמה בינלאומית שהוקמה בהובלת טראמפ, דורש מחמאס להתפרק מנשקו ולוותר על השלטון, בתמורה לנסיגה מלאה של כוחות צה"ל מהרצועה.
עם זאת, גורמים רשמיים בוושינגטון רואים בהסכמתו העקרונית של חמאס להתפרק מנשקו הישג חסר תקדים, המהווה אבן דרך קריטית בהסדרת העתיד הביטחוני של האזור.
אף על פי שמכשולים רבים עודם עומדים בדרך, ובהם שאלת מעבר השלטון האזרחי בעזה לידי גוף שהוקם על ידי האו"ם, בוושינגטון שומרים על אופטימיות זהירה.
בבית הלבן מעדיפים למדוד את התהליך בצעדים קטנים ומדודים בשטח, תוך עבודה שקטה מול ירושלים, ומבהירים כי השיחות הנפרדות עם ישראל נמשכות במטרה להבטיח שרצועת עזה לא תהווה עוד איום ביטחוני.