בחדר סגור בניו יורק: קושנר נפגש עם האיש שעשוי לסבך את טראמפ

ג'ארד קושנר נועד בחשאי עם מנהיג הדמוקרטים בבית הנבחרים חקים ג'פריס, על רקע האפשרות שהדמוקרטים ישתלטו על הבית. השניים בחנו שיתופי פעולה עתידיים, למרות חילופי המהלומות החריפים בין ג'פריס לטראמפ

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
ג'ארד קושנר
ג'ארד קושנר | צילום: Ludovic Marin/Pool via REUTERS
4
גלריה

הפגישה החריגה התקיימה במתחם פרטי שהועמד לרשות השניים על ידי חבר משותף. על אף שג'פריס וקושנר סירבו להגיב רשמית לדברים, גורמים המעורים בפרטים תיארו את המפגש כ"שיחת חתך" רחבה על מגוון נושאים.

ג'ארד קושנר
ג'ארד קושנר | צילום: Reuters/BRENDAN MCDERMID

המפגש נערך בצל מתיחות שיא בין הנשיא למפלגה הדמוקרטית. טראמפ, שמרבה לתקוף את יריביו הפוליטיים בקמפיין הבחירות, כינה בעבר את ג'פריס "בריון", ואף טען בכנס בחירות בחודש מאי כי מדובר באדם בעל "מנת משכל נמוכה". מנגד, ג'פריס אינו נותר חייב וטוען בעקביות כי טראמפ הוא אדם קיצוני ומושחת, תוך שהוא מבטיח כי הדמוקרטים "יבואו חשבון עם הנוכלים" אם אכן יזכו ברוב בקונגרס.

מנהיג המיעוט בבית הנבחרים בארה''ב, האקים ג'פריס
מנהיג המיעוט בבית הנבחרים בארה''ב, האקים ג'פריס | צילום: רויטרס

לקראת בחירות האמצע, סקרים רבים מצביעים על חולשה רפובליקנית, מה שמגביר את החשש בסביבת הנשיא מפני קונגרס לעומתי. אם הדמוקרטים ינצחו, ג'פריס יעמוד בפני לחץ אדיר מצד האגף הפרוגרסיבי במפלגתו להפעיל כוח אגרסיבי נגד טראמפ, כולל אפשרות לקידום משפט הדחה שלישי.

האקים ג'פריס
האקים ג'פריס | צילום: רויטרס

לאחר הפגישה, פרסם הנשיא מם שנוצר על ידי בינה מלאכותית בו נראה ג'פריס חובש סומבררו, מה שגרר תגובה זועמת מצד מנהיג המיעוט שהאשים את הנשיא בגזענות בוטה וקרא לו להעליב אותו בפעם הבאה "בפנים". זמן קצר לאחר אותה תקרית, הממשל אכן הושבת.

תגיות:
המפלגה הדמוקרטית
/
המפלגה הרפובליקנית
/
הסנאט
/
בחירות אמצע הקדנציה
/
דונלד טראמפ
/
ג'ארד קושנר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף