במקביל למהלך נגד הבנק האמירתי, משרד האוצר הטיל סנקציות אישיות וכלכליות על רזא מוחמד תעידי, המשמש כמנהל בנק מלי דובאי. בנוסף אליו, הוטלו עיצומים על חברת קש הרשומה בהונג קונג, אשר לדברי הרשויות האמריקניות סייעה בהלבנת כספים בהיקפים משמעותיים עבור בית חלפנות איראני שכבר נתון לסנקציות קודמות.
בהודעה הרשמית של משרד האוצר האמריקני נמסר כי "'מבצע נידוי כלכלי' מנתק את עורקי החיים הפיננסיים שנותרו ומחזיקים את המשטר האיראני". המבצע האגרסיבי מסמן את תחילתה של מערכה כלכלית שיטתית לסגירת כל משאב פיננסי שתומך במימון טרור. גורמים בוושינגטון הבהירו כי במסגרת המערכה החדשה נקבעו יעדים ספציפיים הכוללים תעשיות רגישות כמו ספנות, תעופה, זהב ונכסים דיגיטליים, תחומים שבהם האיראנים ניסו לפעול כדי לחמוק מעינו הפקוחה של הממשל האמריקני.
כעת, וושינגטון משגרת אזהרה ברורה ומאותתת למדינות האזור כי לא תסבול עוד סיוע עקיף. כל גוף, בנק או אדם פרטי שימשיך לסייע לטהרן לעקוף את הסנקציות, מסתכן בנידוי מוחלט מהשוק הפיננסי העולמי. המהלכים האחרונים מוכיחים שהאמריקנים מוכנים להדק את החבל ולהשתמש בכל הכלים העומדים לרשותם כדי להבטיח את בידודה של הרפובליקה האסלאמית.