אי הנפט האסטרטגי תחת אש: דיווח על פיצוצים חריגים בחארג'

פיצוצים נשמעו סמוך לאי ח'ארג, נמל הנפט המרכזי של איראן. במקביל דווח באיראן על תקיפה אמריקנית נגד מכלית נפט קטנה באזור; לפי SNN, לא היו נפגעים. מקור הפיצוצים טרם אושר

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
האי חארג', מול חופי איראן
האי חארג', מול חופי איראן | צילום: רויטרס
3
גלריה

סוכנות הידיעות האיראנית SNN דיווחה כי המכלית שנפגעה הייתה קטנה וכי לא היו נפגעים באירוע. אי ח'ארג משמש כנמל הנפט המרכזי של איראן ונחשב לנקודה אסטרטגית במיוחד עבור יצוא הנפט של המדינה. נכון לעכשיו, אין אישור עצמאי לזהות הגורם שעמד מאחורי האירוע, וסוכנות פארס עצמה דיווחה רק על שמיעת פיצוצים באזור, מבלי לקבוע את מקורם.

נכון לשעות הבוקר, לא פורסם אישור רשמי מצד פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית, הפנטגון או הבית הלבן לתקיפה. גם כלי התקשורת הערביים הגדולים טרם הציגו אישור עצמאי לפגיעה.

תקיפות אמריקניות נגד כלי שיט באזור חארג אינן תקדים. ב-17 ביולי דיווח סגן מושל מחוז בושהר כי המיכלית "Palma N I 22", שעגנה באי, הותקפה בפעם השנייה. לפי דיווחים איראניים מאותה עת, המיכלית, שמכליה היו ריקים, נפגעה משני טילים אמריקניים. המתיחות במפרץ החריפה בימים האחרונים בעקבות חילופי אש מחודשים בין איראן לארצות הברית וירידה חדה בתנועת מכליות דרך מצרי הורמוז. רויטרס דיווחה כי המצור הימי האמריקני צמצם באופן ניכר את יצוא הנפט האיראני, בעוד טהראן ממשיכה לאיים על נתיבי השיט באזור.

נפט איראני, מצרי הורמוז, האי חארג'
נפט איראני, מצרי הורמוז, האי חארג' | צילום: רויטרס

הפוסט הקצר שפרסם טראמפ לווה בסרטון שנוצר באמצעות בינה מלאכותית. גורם אמריקאי מסר כי צבא ארצות הברית לא תקף את האי חארג' בגל התקיפות הלילי, בעוד גורם איראני כינה את הפרסום של טראמפ "מגוחך".

 אי הנפט של איראן: אסדת הגז באי חארג'
אי הנפט של איראן: אסדת הגז באי חארג' | צילום: רויטרס
תגיות:
איראן
/
נפט
/
האי חראג'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף