כמיליון אירו וציוד החשוד כציוד ריגול: אלו זוג הישראלים שנעצרו בנמל התעופה בחו"ל

ציוד שעשוי לשמש לריגול נתפס ע"י משטרת מונטנגרו. מי שנשאו אותו, אזרחים רוסים עם דרכונים ישראליים, נעצרו

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
הכסף שנתפס אצל האזרחים הישראלים במונטנגרו
הכסף שנתפס אצל האזרחים הישראלים במונטנגרו | צילום: משטרת מונטנגרו
2
גלריה

השניים, אלכסנדר מיכאילוביץ' קרוגליאנסקי, בן 31, ואלכסנדרה קרוגליאנסקה, בת 42, נעצרו מוקדם יותר השבוע בנמל התעופה טיווט, בעת שניסו לעלות לטיסה לתל אביב כשברשותם 19 מזוודות. השניים חשודים בהברחה ובהלבנת הון. בהמשך היום דווח כי בית משפט בקוטור הורה להחזיקם במעצר למשך חודש בשל חשש להימלטות.

הציוד האלקטרוני שנתפס אצל הישראלים במונטנגרו
הציוד האלקטרוני שנתפס אצל הישראלים במונטנגרו | צילום: משטרת מונטנגרו

עוד קודם לכן החרימו הרשויות מהשניים שורה של אמצעים אלקטרוניים, בהם מכשיר GPS הכולל מיקרופון, גלאי מקצועי של אותות רדיו, מצלמות וציוד למעקב בווידאו, רכיבי מחשב, התקני אחסון וכבלים. לפי הדיווח, יותר ממחצית מהמטען שלהם כלל ציוד שעורר חשד כי הוא עשוי לשמש למעקב, ריגול או לאיתור אמצעי האזנה.

בבדיקה שנערכה בנמל התעופה נמצאו במזוודות גם 26,210 אירו ו-1,150 שקלים, לצד כמות גדולה של ציוד אלקטרוני שלא הוצהר ומספר תרופות. אמצעי תקשורת שבהם השתמשו השניים הוחרמו אף הם לצורך בדיקה.

לפי הדיווח, בני הזוג שהו במונטנגרו באמצעות אשרות תייר ונכנסו למדינה כמה פעמים בעבר. המשטרה המקומית מסרה כי החקירה מתנהלת בתיאום עם התביעה ובשיתוף הסוכנות לביטחון לאומי של מונטנגרו (ANB), גופים נוספים במערכת הביטחון וכן גורמים בקהילת המודיעין הבינלאומית, במטרה לברר את מלוא הנסיבות הנוגעות לחשודים.

תגיות:
ריגול
/
ישראל
/
הלבנת הון
/
הברחה
/
מונטנגרו
/
מעצר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף