הקונספירציה על שליטה יהודית בצרפת
על פי התחקיר, באחת ההתכתבויות שיוחסו לברדלה נטען כי היהודים מבקשים לשלוט בעמים אחרים וכי מטרתם היא לכונן סדר עולמי חדש בהובלת ישראל, שבירתה ירושלים. בתכתובות אחרות נקשרו הציונות והשליטה במערכת הבנקאות העולמית, תוך אזכור בנקי ההשקעות גולדמן זאקס, רוטשילד וליהמן ברדרס.
ברדלה מכחיש ומאיים בתביעה
ברדלה דחה את הממצאים הן בתגובה בכתב שנשלחה למדיה פארט והן בהופעה ברשת הטלוויזיה CNEWS. לדבריו, הטענות מופרכות וההתבטאויות אינן שלו. הוא הדגיש כי בקיץ 2013 עדיין היה קטין, וכי באותה תקופה לא היה פעיל במפלגה. בהמשך טען כי מדובר במבצע מאורגן שנועד לפגוע בו ובמערכת הבחירות לנשיאות ב-2027. הוא הודיע שהנחה את עורך דינו לנקוט צעדים משפטיים נגד האתר.
הרקע: המאבק על תדמיתה של העצרת הלאומית
הפרסום מגיע בתקופה שבה העצרת הלאומית מבקשת להרחיק את עצמה מההתבטאויות האנטישמיות שאפיינו חלק מההיסטוריה שלה תחת מייסדה, ז'אן-מארי לה פן, שהורשע בעבר בעבירות גזענות ואנטישמיות. מאז שקיבלה מארין לה פן את הנהגת המפלגה בשנת 2011, היא פועלת לשנות את תדמיתה ולבסס אותה כמפלגת שלטון.
במסגרת התהליך הידקה המפלגה גם את קשריה עם ישראל. במרץ 2025 היה ברדלה למנהיג הראשון של העצרת הלאומית שהוזמן רשמית בידי ממשלת ישראל להשתתף בכנס למאבק באנטישמיות. כעת, הפרסום מעמיד במרכז הדיון הציבורי את הפער בין עמדתה המוצהרת של הנהגת המפלגה כיום לבין ההתבטאויות המיוחסות למי שעומד בראשה.
ברדלה, המכהן גם כחבר הפרלמנט האירופי, מיועד לתפקיד ראש הממשלה במקרה שלה פן תיבחר לנשיאות צרפת בבחירות 2027. השאלה אם ההתכתבויות אותנטיות עומדת כעת במרכז המחלוקת בין מדיהפארט לבין ברדלה, שהודיע כי יפעל גם במישור המשפטי.