אחרי דברי סמוטריץ' על סיני - א-סיסי שולח מסר לישראל

נשיא מצרים עבד אל-פאתח א-סיסי התייחס לסערה סביב דבריו של בצלאל סמוטריץ' על סיני ותקיפה צבאית מצדה של מצרים, והבהיר כי לקהיר אין שאיפות טריטוריאליות כלפי ישראל

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
א-סיסי בביקור במלזיה
א-סיסי בביקור במלזיה | צילום: REUTERS
3
גלריה

בדברים שנשא במהלך הכנס החינוכי ה-44 של הכוחות המזוינים המצריים, שנערך לציון 53 שנים למלחמת אוקטובר 1973, אמר א-סיסי כי מצרים "ניהלה מלחמה כדי להגן על אדמתה והשיבה לעצמה את כל שטחה". הנשיא המצרי תהה אם קיימים בישראל גורמים המחזיקים "בתפיסות או בחששות חסרי בסיס" שלפיהם לקהיר יש שאיפות טריטוריאליות כלפי ישראל.

עבד אל-פאתח א-סיסי
עבד אל-פאתח א-סיסי | צילום: REUTERS

לדבריו, "המטרה הראשונה והאחרונה של מצרים היא לשמור על ביטחונה ויציבותה ולהגן על המשאבים והאינטרסים של עמה". א-סיסי הדגיש כי למצרים "אין אג'נדות נסתרות", וכי העדיפות שלה היא שמירת הגבולות והביטחון הלאומי. הוא הוסיף כי הסכם השלום שנחתם עם ישראל מהווה עדיין את המסגרת המחייבת ביחסים בין שתי המדינות וכי "למצרים אין שאיפות כלפי איש".

דבריו מגיעים לאחר הסערה שהתעוררה במצרים בעקבות התבטאות סמוטריץ'. כפי שדווח, בראיון מצולם שהעניק מביתו לאתר החרדי "השטיבלך", נשאל שר האוצר על האיומים העתידיים על ישראל ואמר: "מה יגרום למצרים לא לתקוף אותנו? ההבנה שאם הם יתקפו אותנו, לא תהיה סיני, לפחות". הדברים נאמרו במסגרת טיעונו של סמוטריץ' שלפיו אויב שמתחיל מלחמה צריך לדעת שהוא עלול לאבד שטח ולא לשוב אוטומטית לקווים שקדמו לעימות.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ'
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

לדבריו, מצרים החזירה את סיני באמצעות שילוב של כוח צבאי ומאבק מדיני ודיפלומטי ממושך. למרות שהובסו צבאית במלחמת יום כיפור, מצרים מתייחסת למלחמה זאת כמוצלחת בזכות העובדה שהצליחו להשיב את חצי האי סיני.

תגיות:
מצרים
/
עבד אל-פתח א-סיסי
/
יחסי ישראל מצרים
/
בצלאל סמוטריץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף