על פי הדיווח בסוכנות הידיעות JNS, ממדאני נשאל על ידי אחד הכתבים האם החלטתו של בלייקמן לנהל קמפיין ברכבת התחתית, ימים ספורים לאחר אירוע ירי קטלני בתחנה במידטאון מנהטן בסוף השבוע, היא טקטיקה הוגנת.
"אני לא חושב שברוס בלייקמן מתעניין במה שהוגן בדרך שבה הוא מנהל את הקמפיין הזה", השיב ראש העירייה. "אני חושב שמה שאנחנו רואים זה שהוא מחפש לנצל כל פחד שאולי קיים אצל תושבי ניו יורק, בכל רגע נתון, לטובתו הפוליטית האישית".
ממדאני, שהפך לראש עיריית ניו יורק ללא ניסיון ניהולי כלשהו, המשיך לשבח את המושלת המכהנת, וציין כי הוקול מחויבת לעיר ניו יורק יותר מרבים מקודמיה בתפקיד, תוך שהיא מספקת תמיכה כלכלית ומדינית כאחד. מנגד, הוא תקף את הרקורד הניהולי של בלייקמן: "כשאני מסתכל על ברוס בלייקמן, אני רואה מישהו שהניסיון הניהולי שלו לפני עשרות שנים השאיר את ציבור הבוחרים שלו במצוקה פיננסית כה קשה, עד שהמדינה נאלצה לקחת על עצמה תפקיד פעיל יותר", אמר ממדאני ותהה: "איך אדם כזה רץ כעת לתפקיד הבכיר ביותר במדינה?".
לדבריו, בעוד שהוקול מודדת את הצלחתה בהצלחת המשפחות שהיא מייצגת, בלייקמן מקדם חזון של צמצום המעורבות הממשלתית, קיצוץ התמיכה במשפחות עובדות ופגיעה בחמלה כלפי השכבות החלשות. "הוא רוצה לקצץ את תקציב שירותי הבריאות בחצי, והוא רוצה לשתף פעולה באופן הדוק יותר עם רשויות ההגירה", הזהיר ממדאני.