המגעים בטהראן בצל מתקפות החות'ים
מפקד צבא פקיסטן, מוניר, ביקר בטהראן כבר בשבוע שעבר, ונפגש עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן ועם בכירים נוספים. במהלך הביקור הבהירו לו גורמים איראניים כי לא יתקיימו שיחות עם וושינגטון עד שדרישותיה של טהראן ייענו, כך לפי כלי התקשורת האיראניים. פקיסטן ממלאת תפקיד מרכזי בתיווך בין ארצות הברית לאיראן. מאמצי תיווך קודמים סייעו להשגת הסכם שלום זמני בחודש יוני, אך ההסכם קרס במהירות, לאחר שהלחימה בין איראן לארצות הברית התחדשה כעבור שבועות ספורים.
ביום ראשון יירטה סעודיה גל נוסף של טילים וכטב"מים, בזמן שהלחימה מול החות'ים נמשכת ללא הפסקה. מוקדם יותר החודש קיימו שרי המדינות החברות ב"ברית מכה" ישיבת חירום בריאד, שבסיומה הסכימו להבטיח "פריסה מהירה" של כוחות ואמצעים צבאיים בשטח סעודיה. מתקפות החות'ים הפכו לגורם מערער יציבות במתקפה האמריקאית-ישראלית נגד איראן, והפכו את סעודיה, בעלת בריתה של ארצות הברית, למוקד לחץ נוסף במסגרת המלחמה האזורית הרחבה.
הברית הצבאית שמחברת בין שלוש המדינות
הפרלמנט הטורקי החל בשבוע שעבר בהליכי אשרור ההסכם, והדיונים בנושא עדיין נמשכים. פקיסטן, לעומת זאת, אישרה את ההסכם כבר בשבוע שעבר.