עיתון טורקי: ישראל תקל את המצור על עזה על פי הסכם בין המדינות

ההקלה הובטחה כחלק מהבנות הסכם הפיוס עם טורקיה, שבמסגרתו ישראל תשלם לנפגעי משט המרמרה 20 מיליון דולר ותחזיר את שגרירה לאנקרה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גבול עזה
גבול עזה | צילום: עבד רחים כתיב, פלאש 90

ישראל תקל את המצור על רצועת עזה כחלק מהסכם הפיוס עם טורקיה, כך דיווח היום (שבת) העיתון הטורקי "דיילי סבאח", המזוהה עם מפלגת השלטון. במסגרת ההסכם, ישראל תשלם לנפגעי ספינת המשט "מרמרה" 20 מיליון דולר, וכן יוחזרו השגרירים בין שתי המדינות.

בשנים האחרונות הבהיר נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן כי הסרת המצור מעל עזה היא תנאי בסיסי מבחינתו להשלמת הפיוס עם ישראל, והבהיר כי אנקרה לא תוותר לישראל בנושא הזה. על פי הדיווח, הסכם הפיוס יכלול מלבד ההקלה במצור גם תשלום פיצויים למשפחות הרוגי תקרית ה"מרמרה" בסך 20 מיליון דולר, חידוש היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, והתחייבות טורקית שלא להגיש תביעות נגד ישראל או נגד חיילי צה"ל בנוגע לתקרית המשט.

בשבוע שעבר אמר דובר נשיא טורקיה, אברהים קאלין, כי "סוגיית נרמול היחסים בין טורקיה לישראל צריכה לכלול תשלום פיצויים על הפגיעה בספינת המרמרה, והסרת המצור מעל רצועת עזה. אם הצד הישראלי יבצע פעולות בעניין זה, אנו גם נפעל בהתאם".

תגיות:
טורקיה
/
רצועת עזה
/
מרמרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף