ארה"ב: חולצו כל 17 הכורים שנלכדו במעלית במכרה המלח

הכורים, ששהו בעומק של כ-300 מטר, חולצו במצב רפואי טוב. הם קיבל וחבילות חום ושמיכות על מנת לשמור על חום גופם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מנוף שעגיע לסייע בחילוץ הכורים
מנוף שעגיע לסייע בחילוץ הכורים | צילום: שירותי הכיבוי של אית'קה

חולצו כל 17 הכורים שנלכדו במעלית במכרה מלח ליד העיר לנסינג במדינת ניו יורק, כ-300 מטרים מתחת לאדמה, כך נמסר ממחלקת החירום של מחוז טומפקינס, בו נמצא המכרה. כולם חולצו במצב רפואי טוב.

"הכורים החלו את המשמרת שלהם בשעה 22:00 בערב שעון ניו יורק והמעלית שהורידה אותם למטה נתקעה בעומק של כ-300 מטר", אמר מארק קליין, דובר "קרגיל", החברה המפעילה את המכרה.

על פי הדיווח, המחלצים היו קשר רציף עם הכורים ואף אחד מהם לא נפגע, אמרה ג'סיקה ורפוס, סגנית מנהל מחלקת החירום. בנוסף, הכורים קיבלו אריזות חום ושמיכות על מנת שיוכלו לשמור על חום גופם עד שיחולצו.

עדיין לא ברורה הסיבה לכך שהכורים נלכדו במעלית. המלח במכרה, שמופעל על ידי חברת הכרייה "קרגיל" ונמצא ליד אגם קיוגה, משמש לטפול בכבישים. הוא מספק כ-2 מיליון טון של מלח, שנועבר ליותר מ-1,500 מקומות בארצות הברית.

תגיות:
ניו יורק
/
ארצות הברית
/
מכרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף