"ריאד נועלת את הדרך אל האל": הסכסוך בין איראן לערב הסעודית מחריף

ההסלמה ביחסי איראן וערב הסעודית מגיעה גם למכה: השבוע הודיע ארגון החג' האיראני כי המתפללים האיראנים לא יגיעו לעלייה לרגל המוסלמית השנתית בשל הכישלון בהבטחת בטיחותם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מאות נמחצו למוות במכה, סעודיה
מאות נמחצו למוות במכה, סעודיה | צילום: רויטרס

הידרדרות המתמשכת ביחסים בין ערב הסעודית הסונית לבין איראן השיעית, ששיאה היה בניתוק היחסים בין שתי המדינות בינואר השנה, הגיעה גם לתחום הדת: ארגון החג' האיראני הודיע שלשום כי עולי הרגל האיראנים לא יגיעו למכה לעלייה לרגל המוסלמית השנתית, כחלק ממצוות החג' שיתקיים בספטמבר. הארגון האשים את ריאד בחבלה ובכישלון בהבטחת בטיחותם של העולים לרגל, ובכך שהיא “נועלת את הדרך אל האל".

לדברי השר הסעודי, ארצו חותמת בכל שנה על מזכר הבנות עם 70 מדינות במטרה לשמור על שלום וביטחון העולים לרגל, אך איראן סירבה לחתום על מזכר זה. “ריאד הסכימה להקל על הגעת העולים האיראנים, למרות ניתוק היחסים בין שתי המדינות", טען ג'ובייר.

תגיות:
איראן
/
ערב הסעודית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף