"חייל של המדינה האסלאמית": דאעש לקח אחריות על הפיגוע בניס

הארגון הודיע כי המחבל שעומד מאחורי המתקפה בריביירה הצרפתית, פעל בתגובה לקריאה לפגוע באוכלוסייה אזרחית במדינות הנלחמות בו. המפגע ממוצא טוניסאי דרס למוות עשרות חוגגים ביום הבסטיליה והרג 84

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המשאית ששימשה את המחבל בפיגוע בניס, צרפת
המשאית ששימשה את המחבל בפיגוע בניס, צרפת | צילום: רויטרס
2
גלריה

סוכנות הידיעות "אל אעמאק" ציטטה גורמים ביטחוניים שאמרו כי התוקף ביצע את המעשים כ"תגובה על הקריאות לפגוע באזרחים במדינות הנלחמות במדינה האסלאמית".

מכריו של המחבל לוחאג' סיפרו אתמול על אדם מסוגר ומאיים, שייתכן שסבל מדיכאון לאחר גירושיו מאשתו. לוחאג' היה נשוי ואב לשלושה ילדים, אך בשנתיים האחרונות הוא ואשתו חג'ר חאלפלה היו בתהליכי גירושים, שהפכו לרשמיים לאחרונה. הסיבה שנפרד מאשתו, ככל הנראה, היא ויכוחים אלימים ביניהם. לאחר האירוע אשתו נלקחה למעצר.

תמונתו של המחבל. צילום שהופץ על ידי רשת "אל ג'זירה"
תמונתו של המחבל. צילום שהופץ על ידי רשת "אל ג'זירה" | תמונתו של המחבל. צילום שהופץ על ידי רשת "אל ג'זירה"

וואליד חמו, בן דודה של אשתו של המפגע, אמר ל"מייל אונליין" כי "לוחאג' לא דתי. הוא לא הלך למסגד, לא התפלל, לא קיים את הרמאדן. הוא שתה אלכוהול, אכל חזיר ועשה סמים. הוא לא היה מוסלמי, הוא היה חתיכת חרא. הוא הרביץ לאשתו". חמו סיפר כי בת דודתו "נמצאת עם המשטרה. לקחו אותה בשעות הבוקר כדי להגן עליה. היא נתנה עדות בתחנה". בלשים פשטו אתמול על דירתם של בני הזוג, הממוקמת בשכונת עוני בניס.

צרפת חוותה גל פיגועי טרור רצחני במיוחד בסוף השנה שעברה, כאשר במהלך חודש נובמבר נרצחו 132 בני אדם וכ-80 נוספים נפצעו בהתקפת טרור ברחובות פריז, שהתחילה במועדון הבטקלן ונמשכה בפיגוע התאבדות במסעדה ליד אצטדיון סטאד דה פראנס בו נערך משחק כדורגל. ניס, בה התרחש הפיגוע שאירע ביום חמישי, הייתה חלק מהערים שאירחו את משחקי היורו שנערכו בצרפת בחודש שעבר והסתיימו לפני שבוע. בזמן הטורניר, צרפת הייתה בכוננות גבוהה בשל החשש כי גורמי טרור ינסו לפגוע בשוהים במקום.

תגיות:
דאעש
/
פיגוע בניס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף