שר הפנים הלבנוני: "סיכלנו פיגוע התאבדות במטוס מאוסטרליה"

נוהאד אל-משנוק סיפר ברשת אל-ערביה כי שיתוף פעולה בין גורמי מודיעין בין שתי המדינות הביאו למעצר ארבעה חשודים בתכנון הפיגוע, אחד מהם ממוצא לבנוני

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מטוס של איתיחאד איירוויז
מטוס של איתיחאד איירוויז | צילום: רויטרס

לבנון סיכלה פיגוע התאבדות במטוס שהיה אמור להמריא מאוסטרליה לאבו-דאבי בחודש שעבר, כך טען היום (שני) שר הפנים הלבנוני, נוהאד אל-משנוק. בראיון לרשת הטלוויזה הסעודית, אל-ערביה, טען אל-משנוק כי מחבל מתאבד ממוצא לבנוני תכנן להפיל מטוס של חברת איתיחד איירוויז בהשראת ארגון דאעש, אך הפיגוע סוכל והמחבל נעצר עוד לפני שעלה על המטוס, וזאת בזכות שיתוף הפעולה בין גורמי מודיעין בלבנון למקביליהם באוסטרליה.

בעבר הודיעה ארצות הברית כי היא לא תאפשר לנוסעים הטסים לשטחה מארצות במזרח התיכון להעלות אל סיפון המטוס מחשבים ניידים וזאת בשל החשש לפיגוע דומה. על פי דיווחים, המידע על היכולת להפוך סוללה של מחשבים לפצצה מאולתרת הגיעה לסוכנויות המודיעין האמריקאיות ממקור ישראלי בדאעש, מקור שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שם בסיכון לאחר שחשף את זהותו לשר החוץ הרוסי סגריי לברוב.

תגיות:
לבנון
/
אוסטרליה
/
פיגוע התאבדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף