טראמפ בתגובה לווידוי של פלין: "לא הייתה קנוניה בינינו לרוסים"

נשיא ארה"ב הכחיש שוב את הטענות ביחס לקשרי ממשלו עם הקרמלין, זאת לאחר שדווח כי מי שהיה אמור להיות יועצו יודה ששיקר ל-FBI בפרשת "רוסיה גייט"

לוגו reuters צילום: רויטרס
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
2
גלריה

טראמפ אמר את הדברים כשנשאל בנושא על ידי כתבים בעת שיצא מהבית הלבן, זאת לאחר שנודע לו כי פלין, כאמור, יודיע שהוא לא דיבר אמת בחקירתו בנושא מעורבות רוסיה בבחירות בארה"ב.

בציוץ שפרסם מאוחר יותר הוא כתב: "הייתי צריך לפטר את הגנרל פלין כי הוא שיקר לסגן הנשיא ול-FBI. הוא הודה בשקרים האלה. זו בושה, כי מעשיו במהלך תקופת המעבר היו חוקיים. לא היה מה להסתיר!".

פלין וטראמפ בישיבה בבית הלבן. צילום: רויטרס
פלין וטראמפ בישיבה בבית הלבן. צילום: רויטרס | פלין וטראמפ בישיבה בבית הלבן. צילום: רויטרס

בנוסף לכך, על פי דיווחים בארה"ב, פלין אף טוען כי פעולותיו נעשו בהוראת טראמפ עצמו. בבית הלבן הכחישו כבר לאחר הפרסום כי הם מודאגים מהצהרתו של פלין ואמרו כי היא מצביעה על פעולותיו של הגנרל בלבד.

כזכור, פלין היה אמור להתמנות לתפקיד היועץ לביטחון לאומי של הנשיא הטרי, אך נאלץ להתפטר מהתפקיד עוד לפני שמונה אליו, לאחר שהתברר ששיקר ל-FBI בנוגע לקשרים שקיים עם שגריר רוסיה בארצות הברית, סרגיי קיסליאק, ואף שיקר לסגן הנשיא מייק פנס בנוגע אליהם.

מדיווח אף עולה כי באחת השיחות הוא הבטיח לשגריר שהממשל החדש יסיר סנקציות שהטיל עליה ממשל אובמה עוד לפני שנכנס לתפקידו, וזאת בניגוד לנהלים.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מייקל פלין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף