סובל מסוכרת ושברים, אבל ממשיך לתפקד: אבו באכר אל בגדדי חי

למרות ההצהרות החגיגיות של רוסיה על חיסולו של מנהיג דאעש, מתברר כי המודיעין האמריקאי שלל את האפשרות והודיע רשמית כי הוא נמצא בגבולות סוריה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבו בכר אל בגדדי מנהיג דאעש
אבו בכר אל בגדדי מנהיג דאעש | צילום: רויטרס

למרות פרס של 25 מיליון דולר על ראשו, ולמרות שהודיעו כבר כי הוא מזמן לא נמצא בעולם הנוכחי, מתברר כי מנהיג דאעש, אבו באכר אל בגדדי, עדיין חי, ואף נמצא במצב בו הוא יכול לתפקד ולדבר עם הפקודים שלו בצורה שתפעיל את מה שנותר מחלקים מהארגון שלו. לא מדובר בפעילות אקטיבית כפי שהיתה בעבר, אך עדיין מדובר ביכולת לגרום לאנשים להאמין כי המנהיג שלהם חי ושרד את כל הניסיונות לחסל אותו. מדובר בעיקר בעניין מוראלי.

על פי ידיעות שמתפרסמות בעולם, אל בגדדי, אשר נפגע בהפצצות של צבא רוסיה, אמנם סובל מבריאות ירודה, אך לא כזאת שגורמת לו לא לתפקד. לפי מקורות מודיעינים באירופה ובארצות הברית, אל בגדדי נמצא במצב רפואי לא פשוט, אך בשלב זה אין סכנה לחייו. מי שאישרו את המידע היו דווקא הכוחות העיראקיים, אשר להם חשבון ארוך עם מנהיג הארגון.

ראש מחלקת המודיעין בטרור בעיראק סיפר כי "המידע בדוק ומגיע ממקורות המקורבים אליו ביותר מתוך הארגון". אל בגדדי נמצא באזור מחוז ג'זירה בסוריה, שם גם נפצע, כאמור, באחת ההתקפות על המעוזים. על פי המידע, מנהיג דאעש בן ה-47 חולה בסוכרת, ונזקק לעזרה ללכת. לפני שבעה חודשים ארה"ב טענה שהוא לא נהרג, וכעת מסתבר כי הוא סובל גם משברים בכל חלקי גופו, כשעיקר הבעיה היא בצלעות.

תגיות:
דאעש
/
אבו בכר אל באגדאדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף