הטבח בפלורידה: "ייתכן שהרוצח פעל מתוך שנאה ליהודים או לנשים"

ג'ורדן ג'רב, מנהיג הארגון הגזעני "הרפובליקה של פלורידה", סיפר שניקולס קרוז התאמן בשורותיו ואף קיבל ממנו נשק: "אני חושב שהיו הרבה יהודים בבית הספר שאולי הטרידו אותו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תיעוד של הרגעים הדרמטיים של מעצר היורה בבית הספר בפלורידה | צילום:

על פי הליגה נגד השמצה, ראש הארגון, ג'ורדן ג'רב, אמר כי קרוז התאמן עם הארגון, שמטרתו, על פי אתר האינטרנט שלו, היא  "ליצור בפלורידה מדינה לבנה מבחינה אתנית".

"אני לא יודע במה הוא מאמין", אמר ג'רב על קרוז, "אני יודע שהוא ידע היטב שהוא מצטרף לארגון עליונות לבנה". לדבריו, הרוצח נראה כמו כל צעיר לבן נורמלי משולל זכויות.

אמנם עדיין לא דווח מה המניע של קרוז לרצח, אבל ג'רב שיער כי הוא ביצע את הטבח מתוך שנאה ליהודים או לנשים. "יש תחושה אמיתית שפמיניזם הוא סרטן. זה יכול היה לשחק תפקיד במה שהוא עשה, אבל ישלנו נשים בארגון", אמר ראש ארגון "הרפובליקה של פלורידה", והוסיף כי "אנחנו לא מעריצים גדולים של יהודים. אני חושב שהיו הרבה יהודים בבית הספר שאולי הטרידו אותו".

תגיות:
ניקולס קייג'
/
הטבח בפלורידה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף