סגן התובע הכללי הודיע לטראמפ: אינך חשוד בחקירת מולר

לפי דיווח ב"בלומברג", הנשיא אינו מטרה פלילית, גם לאחר הפשיטה על משרדיו של עורך דינו. בתוך כך, ניתנה המלצה לאישום נגד שנוא נפשו - סגן ראש הבולשת לשעבר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ, רוברט מולר
דונלד טראמפ, רוברט מולר | צילום: רויטרס
2
גלריה

סגן התובע הכללי בארצות הברית, רוד רוזנשטיין, אמר לנשיא דונלד טראמפ כי הוא אינו מטרה של חקירתו של התובע המיוחד רוברט מולר, גם לאחר הפשיטה על משרדו של עורך דינו של הנשיא, מייקל כהן, כך דיווח הלילה (שישי) האתר "בלומברג". לפני כשבוע וחצי דווח כי מולר הודיע לטראמפ כי הוא אינו חשוד בחקירת המעורבות הרוסית, אך מאז פשטה הבולשת הפדרלית על משרדיו של כהן ותפסה מסמכים.

רוזנשטיין העלה את נושא החקירה בעצמו בשיחה עם טראמפ בשבוע שעבר בבית הלבן. מקורות מסרו לאתר כי אין בכוונת טראמפ לפטר את רוזנשטיין או את מולר. לאחר הפגישה, הנשיא האמריקאי אמר למקורביו כי אין שום טעם לפטר אף אחד משני האישים מפני שהוא לא מטרה של החקירות, וכי מהלך כזה רק יאריך אותן.

אנדרו מקייב. צילום: AFP
אנדרו מקייב. צילום: AFP | אנדרו מקייב. צילום: AFP

בתוך כך, המבקר הפנימי של משרד המשפטים האמריקאי המליץ להגיש כתב אישום נגד סגן ראש ה-FBI לשעבר, אנדרו מקייב, לפי דיווח ברויטרס. מקייב פוטר מתפקידו בחודש מרץ לאחר שמבקר משרד המשפטים קבע כי הוא שיקר לחוקרים. דוח המבקר קבע כי מקייב הדליף מידע לתקשורת לגבי חקירתה של הילרי קלינטון ב-2016, וכי ההדלפה נועדה לקדם את האינטרסים האישיים שלו. ראש הבולשת לשעבר, ג'יימס קומי, סתר בראיון השבוע את טענת מקייב לפיה הוא אישר לו לבצע את ההדלפה.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
אנדרו מקייב
/
רוברט מולר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף