שריפת ענק בקליפורניה, 180 אלף תושבים פונו מבתיהם

כ-3000 לוחמי אש נאבקים בשריפה המכלה את "ארץ היין" במדינה, שניים מהם נפצעו. השריפה כילתה כ-207 קמ"ר ושרפה 79 מבנים. מקור השריפה לא ידוע

לוגו reuters צילום: רויטרס
שריפה בקליפורניה
שריפה בקליפורניה | צילום: רויטרס
3
גלריה

שריפת ענק שזכתה לשם "קינקייד" משתוללת בימים האחרונים באזור המכונה "ארץ היין" במערב קליפורניה והביאה לפינוי כ-180 אלף תושבים מבתיהם. כ-3000 לוחמי אש נאבקים כדי להשיג שליטה על האש, ושניים מהם נפצעו הלילה (שני). מקור השריפה עדיין לא התברר.

אמנם קליפורניה הייתה בשנים האחרונות מוקד למספר שריפות ענק, אך באיזור ספציפי זה לא נרשמו שריפות משמעותיות מזה כשמונים שנה.

בעקבות "שריפת קינקייד" ועוד יותר מ-12 שריפות אחרות שמשתוללות בקליפורניה, הכריז המושל גווין ניוסם מצב חירום בכל רחבי המדינה. "אנחנו משתמשים בכל המשאבים הקיימים, ומתאמים בין מספר סוכנויות כדי להמשיך לטפל בשריפות הללו", מסר, "חשוב מאוד שאנשים באזורי הפינוי ישמעו להוראות הפקידים וצוותי החירום".

שריפה בקליפורניה. צילום: רויטרס
שריפה בקליפורניה. צילום: רויטרס | שריפה בקליפורניה. צילום: רויטרס

נזקי השריפה, המשתרעת על שטח של כ-207 קמ"ר, עד כה מסתכמים בשריפת 79 מבנים וכ-50 אלף דונם. מלבד שני לוחמי האש הפצועים לא ידוע על נפגעים. קרוב למיליון תושבים נותקו מהחשמל בביתם.

לוחם אש בשריפה בקליפורניה. צילום: רויטרס
לוחם אש בשריפה בקליפורניה. צילום: רויטרס | לוחם אש בשריפה בקליפורניה. צילום: רויטרס
תגיות:
שריפות
/
שריפת ענק בקליפורניה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף