מותו של גיבור: נהרג אחד ממחלצי הנערים שנלכדו במערה בתאילנד

ביירות פקברה, לוחם חיל הים התאילנדי שלקח חלק בחילוץ ההרואי של קבוצת הנערים שנלכדה במערה בצפון המדינה בשנה שעברה, נפטר מהרעלת דם בה חלה במהלך המבצע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מבצע חילוץ הנערים מהמערה
מבצע חילוץ הנערים מהמערה | צילום: רויטרס
2
גלריה

כזכור, העולם עצר את נשימתו בשנה שעברה, לאחר שקבוצת נוער לכדורגל נלכדה במערה צפונית לעיר צ'יאנג ראי, לאחר שביקרו בה במסגרת טיול אופניים. חברי הקבוצה, נערים בגילאי 11-16, והמאמן בן ה-25 שליווה אותם, סיירו במערה לאחר אימון כדורגל. המערה הוצפה בעקבות שטפונות האופייניים לעונה הגשומה במדינה, מה שגרם ללכידתם הממושכת במעמקי האדמה.

הנערים שנתקעו במערה בתאילנד
הנערים שנתקעו במערה בתאילנד | צילום: רויטרס

הנערים חולצו לאחר מבצע מורכב שנמשך 17 ימים, שנערך בסיוע גורמים בינלאומיים, וכלל למעלה מ-90 צוללנים מוסמכים. תנאי השטח במערה היו בעייתיים ומסוכנים בשל מים עכורים ומזוהמים, זרימה חזקה ומעברים צרים שהקשו על הצלילה. ברשתות החברתיות שיבחו את עבודתם של צוותי ההצלה. “לא כל גיבורי העל עוטים גלימות, חלקם לובשים חליפות רטובות”, כתבה אחת הגולשות. “צוללנים מדהימים מוציאים את הילדים האלה מתוך המערה בתאילנד. זה כל כך מסוכן, אבל הם משקיעים את כל לבם ונשמתם בזה. מקווה שכולם ייצאו בריאים ושלמים”, צייצה גולשת נוספת. “אולי עכשיו זה גביע העולם, אבל הלילה כל העולם מריע לתאילנד”, נאמר בתגובה אחרת.

תגיות:
תאילנד
/
מערה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף