צעדות ואירועי מחאה נערכו ברחבי העולם לכבוד יום האישה

אירועים נגד אי-השוויון בין נשים וגברים התקיימו במדינות שונות, על אף בהלת הקורונה. באוסטרליה התמנתה שגרירה ראשונה לשוויון מגדרי. יו"ר נשות האו"ם: "השוויון נחוץ למען עולם הגון יותר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יום האישה בצרפת
יום האישה בצרפת | צילום: רויטרס
2
גלריה

בלונדון, בירת בריטניה, חברי התנועה החברתית־פוליטית "המרד בהכחדה" - היוזמים אירועי מחאה ברחבי העולם נגד משבר האקלים והסכנה המסתמנת להכחדת האנושות  – הפגינו נגד השפעת משבר האקלים על נשים בגשר ווטרלו, הידוע בכינויו "גשר הנשים", תוך שחסמו את הגשר בשרשרת נשים חשופות חזה שעל גופן התנוססו ססמאות כמו "אונס אקלים" ו"אי־שוויון באקלים".

ראש עיריית לונדון, סאדיק חאן, שהשתתף בצעדה אחרת בעיר שעסקה גם היא במשבר האקלים ובקריאה לנשות העולם לפעול, אמר כי כראש העיר וכפמיניסט גאה הוא "נחוש בדעתו ששום אישה או ילדה לא צריכות להיות מקופחות רק בגלל המין שלהן". חאן הוסיף כי הוא רוצה שלונדון תוביל בשינוי המצב הזה.

באוסטרליה ניצלה הממשלה את היום להודעה על מספר צעדים לקראת מדיניות חדשה בתוכניות התמיכה שלה בנשים וחשפה את זהותה של השגרירה הראשונה במדינה לשוויון מגדרי, שתפעל כדי להבטיח שוויון מגדרי והעצמת נשים.

בעיראק נערכו חגיגות לציון היום על ידי נשים בכיכר תחריר שבבירה בגדד, חלקן הסתובבו עם מסיכות על פניהן מחשש להתפשטות הנגיף שכבר הדביק עשרות.

יום האישה בעיראק. צילום: רויטרס
יום האישה בעיראק. צילום: רויטרס

בקירגיזסטן נערכה הפגנה בכיכר הניצחון בבירה בישקק, ונעצרו עשרות מפגינים, רובם נשים, בגין "הפרת הסדר הציבורי" ו"לטובת ביטחונם האישי" בעצרת שקראה לשוויון מגדרי, לאחר שגברים רעולי פנים תקפו את המפגינים וקרעו את כרזותיהם וכן זרקו עליהם ביצים.

בצרפת חברות בתנועת הנשים הרדיקליתFEMEN ערכו מחאה בכיכר הקונקורד בפריז וגם בה היו מפגינות חשופות חזה כמו בלונדון. המפגינות קראו להפסיק את השלטון הפטריארכלי והתייחסו לנגיף הקורונה באמצעות כרזות שנשאו ססמאות כמו "עצרו את הנגיף הפטריארכלי".

תגיות:
יום האישה הבינלאומי
/
אי שוויון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף