משאל העם הכריע: שווייץ אישרה לזוגות חד מיניים להתחתן

העם השווייצרי הכריע ברוב של כשישים אחוזים לטובת נישואים חד מיניים. מהלך זה הופך את שוויץ למדינה ה-30 ואחת האחרונות באירופה שמאשרת נישואים מסוג זה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שלט בעד נישואים חד מיניים בשוויץ
שלט בעד נישואים חד מיניים בשוויץ | צילום: REUTERS/Denis Balibouse

יום משמח לקהילת הלהט"ב בשוויץ: במסגרת משאל עם, העם השווייצרי קבע כי זוגות חד מיניים יוכלו להינשא, כאשר 64.1 אחוזים מהמצביעים הצביעו בעד האפשרות הזאת. מהלך זה הופך את שווייץ למדינה ה-30 ואחת האחרונות באירופה שמאשרת לזוגות חד מיניים להתחתן.

שרת המשפטים קארין קלר-סאטר אמרה בטוויטר כי הממשלה תיישם את ההחלטה במהירות, ועל פי התוכניות הנוכחיות, החוקים החדשים ייכנסו לתוקף בראשון ביולי. "עם זאת, כל הזוגות יטופלו בעתיד באופן שווה בפני החוק. כולם יכולים להינשא באופן אזרחי, עם אותן זכויות וחובות", ציינה קלר-סאטר.

לקראת ההצבעה קבוצות נוצריות ומפלגות פוליטיות שמרניות התנגדו לרעיון ואמרו שזה יפגע במשפחה המסורתית, אך למרות התנגדותם המהלך עבר. שוויץ אפשרה לזוגות חד מיניים להירשם כזוג באופן חוקי מאז 2007, אך עם זכויות מסוימות שהיו מוגבלות. כעת, החוק יאפשר לזוגות חד מיניים לאמץ ילדים ולזוגות לסביות ללדת ילדים באמצעות תרומת זרע.

תגיות:
שוויץ
/
נישואים חד מיניים
/
להט"בים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף