על פיתוח כלים לבניית מולקולות: פרס נובל לכימיה הוענק לשני חוקרים

האקדמיה השבדית המלכותית לכימיה החליטה להעניק את פרס נובל בכימיה לשנת 2021 לבנג'מין ליסט מגרמניה ודיוויד מקמילן מארה"ב "על אסימטריה של קטליזטורים אורגנים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

שני מדענים שסייעו לפתח כלים לבניית מולקולות הם הזוכים בפרס נובל לכימיה לשנת 2021. "הרעיון הזה הוא פשוט כמו שהוא גאוני, והעובדה האי שאנשים רבים תהו מדוע לא חשבנו על זה קודם", מסרה ועדת הפרס השבדית.

בנימין ליסט (53) ממכון מקס-פלאנק בגרמניה ודיוויד מקמילן (53) מאוניברסיטת פרינסטון בארה"ב, קיבלו את הפרס על "זירוז פיתוח כלים לבניית מולקולות". הם יתחלקו במחצית מהפרס בשווי 1.3 מיליון דולר.

בשנה שעברה, זכו פרופ' ג'ניפר דודנה מאוניברסיטת ברקלי בארה"ב ופרופ' עמנואל שרפנטייה ממכון מקס פלאנק בגרמניה, על פיתוח שיטה לעריכה גנטית. מדובר היה בפעם הראשונה בהיסטוריה, בה שתי נשים זכו בפרס הנובל לכימיה.

הזוכים בפרס נובל לכימיה
הזוכים בפרס נובל לכימיה | צילום: רויטרס
תגיות:
פרס נובל
/
פרס נובל לכימיה
/
כימיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף