"נענש על דעותיו": מייסד ויקיליקס ערער על ההחלטה להסגירו לארצות הברית

עורכי הדין של ג'וליאן אסאנג' יטענו כי הוא עומד לדין ונענש על דעותיו הפוליטיות, וכי בקשת ההסגרה מפרה את אמנת ההסגרה של ארה"ב-בריטניה והחוק הבינלאומי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'וליאן אסאנג'
ג'וליאן אסאנג' | צילום: רויטרס
2
גלריה

עורכי הדין של אסאנג' יטענו כי הוא עומד לדין ונענש על דעותיו הפוליטיות, וכי בקשת ההסגרה מפרה את אמנת ההסגרה של ארה"ב-בריטניה והחוק הבינלאומי בכל הנוגע למה שהיא מכנה עבירות פוליטיות. כמו כן, הם יטענו גם כי ממשלת ארה"ב "הציגה מצג שווא" בפני בתי המשפט בבריטניה וכי בקשת ההסגרה "מהווה שימוש לרעה בהליכים".

הערעור הוגש לאחר שמפקדת זכויות האדם של האו"ם נפגשה עם עורכי הדין של אסאנג' ואשתו בז'נבה. צוות ההגנה של אסאנג' מסר לרשת AAP כי הם פירטו בפניה את מצבו הבריאותי המידרדר, לאחר שמייסד ויקיליקס עבר שבץ מוחי לאחרונה. אשתו אמרה שהמרדף אחר בעלה היה "התעללות פושעת".

מפגין נגד מעצרו של ג'וליאן אסאנג' בלונדון
מפגין נגד מעצרו של ג'וליאן אסאנג' בלונדון | צילום: רויטרס

הרשויות בארה"ב האשימו את אסאנג' בן ה-51 בקשירת קשר לפריצת מחשבים ממשלתיים ובהפרת חוק ריגול על ידי ויקיליקס. אסאנג' צפוי לעד 175 שנות מאסר בגין 17 אישומי ריגול ואישום אחד של שימוש לרעה במחשב על רקע ההדלפות, אך ממשלת ארה"ב אמרה שעונש של בין שלוש לשש שנים הוא סביר יותר.

תגיות:
ארצות הברית
/
ג'וליאן אסאנג'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף