ירד מהפרק סופית? גורם בכיר בממשל ביידן: "לא נקדיש זמן לשיחות הגרעין"

השליח האמריקאי לאיראן, רוב מאלי, אמר כי "ממשל ביידן לא ויתר על הצד הדיפלומטי כדי להגיע להסכם הגרעין". כמו כן, הצהיר כי הממשל שומר לעצמו את האופציה לפעולה צבאית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא איראן ראיסי על עתיד הסכם הגרעין בנאומו באו"ם | צילום:

בתוך כך, מאלי התייחס ארוכות להסכם הגרעין ולמשא ומתן בין המערב לרפובליקה האסלאמית. לדבריו, "כפי שהנשיא אמר, אם כל המאמצים ייכשלו, כמוצא אחרון, ארה"ב משאירה לעצמה גם את האופציה הצבאית. אם זה מה שנדרש כדי למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני". מאלי הוסיף כי "אנו מנסים לעשות כל שביכולתנו כדי למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני".

פגישת החירום בין איראן למעצמות בנושא הסכם הגרעין
פגישת החירום בין איראן למעצמות בנושא הסכם הגרעין | צילום: רויטרס

בנוסף, השליח האמריקאי לאיראן הוסיף כי "אנו מעדיפים את פעולות דיפלומטיות, שכוללות כלים של לחץ וסנקציות, אך כל האפשרויות על השולחן, למקרה שהדיפלומטיה תיכשל". לדבריו, "אין שום תנועה משום צד במשא ומתן מאז תחילת חודש ספטמבר. העסקה אינה מוקד הממשל כרגע. אנחנו לא מתכוונים להתמקד במשהו אינרטי, כאשר דברים אחרים מתרחשים ברקע".

כמו כן, המעצמות האירופיות, בריטניה, צרפת וגרמניה, מסרו כי "הטקס הסופי שנוסח על ידי האיחוד האירופי על הסכם הגרעין עם איראן, ביצע שינויים נוספים שהובילו את האיחוד עד קצה גבול הגמישות. למרבה הצער, איראן בחרה לא לנצל את ההזדמנויות האלו, ובמקום זאת, ממשיכה להסלים את התוכניות הגרעיניות שלה מעבר לכל הצדקה המתקבלת על הדעת".

תגיות:
איראן
/
הסכם הגרעין
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף