המשבר בין צרפת לגרמניה נחשף ואיך זה קשור לישראל?

בעקבות הצורך הדחוף בגז לצורכי חימום, המתיחות בין צרפת וגרמניה עולה שלב. זאת, לאחר שהגרמנים סירבו להצעה לקנות גז באופן משותף עם שאר מדינות האיחוד, ולא באופן פרטני

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במהלך הכרזתו על הסיפוח. באדיבות רויטרס | צילום:
קנצלר גרמניה אולף שולץ
קנצלר גרמניה אולף שולץ | צילום: רויטרס

כל חילוקי הדעות הללו הביאו לכך שבחודש שעבר, נדחתה ישיבת מועצת השרים המשותפת בין המדינות בפעם השלישית, לאחר שהתקיימה מדי שנה מאז שנת 2003. במקביל, השרים ידונו כאמור, ביחסים בין האיחוד האירופי לסין ועל המצב באיראן.

כזכור, בחודש ספטמבר האחרון, הודיעו שרי אוצר ממדינות ה-G7 - ארצות הברית, יפן, קנדה, גרמניה, צרפת, איטליה ובריטניה כי יאסרו על סחר והובלה ימית של נפט גולמי ומוצרי נפט נוספים המגיעים מרוסיה ברחבי העולם, במידה ויהיו משווקים מעל תקרת מחיר שתיקבע. "המחיר המקסימלי ייקבע על ידי קואליציה רחבה של מדינות בהמשך", נמסר בהצהרה משותפת של שרי האוצר.

המהלך מגיע בשל רצון מדינות ה-G7 לנסות ולצמצם את יכולתה של מוסקבה לממן את מלחמתה באוקראינה מבלי לעורר יתר על המידה את האינפלציה העולמית. מאז תחילת יולי, מחירי הנפט העולמיים ירדו בכ-18%, אך הם עדיין גבוהים בכ-20% ממה שהיו לפני שנה. כמו כן, גורמים בכירים בממשל ביידן הודו לאחרונה כי נוצר חשש כבד מפני האפשרות שמחירי הגז והחשמל בארצות הברית ומדינות האיחוד האירופי יעלו בשל מחסור צפוי בגז. זאת, לאחר שרוסיה הודיעה מראש כי תצמצם את האספקה שלה לגרמניה ל-20% בלבד מהקיבולת שלה.

תגיות:
צרפת
/
גרמניה
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף