חשד: קטאר שיחדה בכירים בפרלמנט האירופי
במסגרת חקירת הפרשה נעצרה אווה קאילי, אחת מסגני נשיאת הפרלמנט האירופי # יחד איתה נעצרו עוד ארבעה חשודים נוספים בקבלת שוחד מהנסיכות שבמפרץ הפרסי
יחד איתה נעצרו עוד ארבעה חשודים נוספים בקבלת שוחד מקטאר, בהם ציר סוציאליסטי לשעבר מאיטליה, פייר־אנטוניו פלצרי, ויו"ר הפדרציה הבינלאומית של ועדי העובדים, לוקה ויזנטיני, שנבחר לתפקידו לאחרונה - גם הוא איטלקי. כמו כן נעצר בכיר שעוסק בזכויות אדם. במסגרת חקירת הפרשה, שהחלה בקיץ האחרון, ביצעה משטרת בלגיה פשיטה על 16 יעדים, החרימה מחשבים וטלפונים ניידים וכן סכום של 600 אלף יורו (כ־2 מיליון שקל).
שמה של קטאר אינו מוזכר בפרסומים הרשמיים של רשויות החוק בבלגיה, המתייחסים רק ל"נסיכות במפרץ", אך כאמור גורמים בכירים בחקירה מסרו לתקשורת הבלגית והצרפתית שמדובר בקטאר. לפי הדיווחים, קטאר, החשודה ב"התארגנות פשע, שחיתות והלבנת כספים", והואשמה בגרימה למותם של מאות עובדים במסגרת הכנת המונדיאל, פעלה בדרכים לא חוקיות כדי למנוע דיון על מצב זכויות העובדים בשטחה בפרלמנט האירופי ולא להעיב על אליפות העולם בכדורגל.