"מה הטעם להילחם"? חייל אוקראיני בביקורת מפתיעה כלפי קברניטי הצבא

חייל אוקראיני שנלחם במזרח אוקראינה, התייחס למצב הקודר בשטח: "אף אחד כבר לא סופר את ההרוגים". הוא תקף את מקבלי ההחלטות: "בשביל מה למות, אם בכל מקרה ננטוש"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מלחמה באוקראינה
מלחמה באוקראינה | צילום: רויטרס

"אף אחד לא יגיד לך כמה הרוגים ופצועים יש, כי אף אחד לא יודע בוודאות, אף לא בן אדם אחד", ציין והוסיף: "לא במטה. לא בשום מקום אחר. עוד הוא סיפר כי הלחימה היא דינאמית, כאשר בכל יום נכבשים בניינים ואזורים שונים, הן מצד הרוסים והן מצד האוקראינים.

רוסיה מודה: מתקפת הנגד של אוקראינה הצליחה להפתיע (רויטרס) | צילום:

החייל שנלחם בעיירה סולדר שבמזרח אוקראינה, הוסיף כי עקב מקרי המוות הרבים, ישנה תחלופה רבה של חיילים רבים שמגיעים לאזור הלחימה. עם זאת, הוא העביר ביקורת על קברניטי הצבא, לפיה האזור בכל מקרה יכבש בסופו של דבר ע"י הרוסים: "כולם מבינים שהאזור ינטש. אני רק רוצה להבין מה הטעם להילחם פה, בשביל מה למות, אם אנחנו בכל מקרה מתכוונים לעזוב היום או מחר".

בתוך כך, רוסיה מינתה אתמול את הקולונל-גנרל אלכסנדר לאפין לרמטכ"ל של כוחות היבשה במדינה, כך דיווחה סוכנות הידיעות הממשלתית TASS, למרות ביקורת חריפה מצד גורמים רוסיים על תפקודו באוקראינה. קידומו, שדווח בהרחבה בתקשורת הרוסית אך לא אושר או הוכחש על ידי הקרמלין, גרר תגובות מעורבות מצד משפיענים רוסים, אשר מספקים לעתים קרובות פרשנות ביקורתית על המאמץ הצבאי של מוסקבה באוקראינה.

איגור סטרלקוב, מנהיג לשעבר של הכוחות הפרו-רוסים באזור דונייצק באוקראינה, הטיל ספק בתעודותיו של לאפין כמפקד והאשים אותו בתבוסות רוסיות קשות בשנה שעברה ליד העיר חרקוב. "הקידום שלו היה בלשון המעטה, אי הבנה", כתב סטרלקוב בטלגרם ביום שלישי.

תגיות:
וולודימיר זלנסקי
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף