עם תכשיטים וכרטיסי בנק: גל מעצרים בטורקיה בעקבות ביזה במוקדי האסון

לפחות 100 בני אדם נעצרו על ידי כוחות הביטחון הטורקים בגין ביזה של בניינים שניזוקו ברעידת האדמה. שניים מהעצורים התחזו לעובדי סיוע וניסו לכאורה לבזוז שישה משאיות של מזון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חילוץ הלכוד ע"י המשלחת הישראלית בטורקיה. באדיבות דובר צה"ל | צילום:

לאחר מעצר החשודים נמצא בידם שישה רובים, תכשיטים, כרטיסי בנק, 11,000 דולר במזומן. שני אנשים נוספים נעצרו גם לאחר שהתחזו לעובדי סיוע וניסו לכאורה לבזוז שישה משאיות של מזון עבור קורבנות רעידת האדמה. גם באיסטנבול נעצרו לפחות שישה בני אדם בגין הונאות של קורבנות רעידת האדמה.

בתוך כך, מספר ההרוגים בעקבות האסון ממשיך לזנק, שכן עד כה נהרגו לפחות 28,000 בני אדם. בטורקיה לבדה נהרגו לפחות 24,500 איש ובסוריה נהרגו לפחות 3,500. עם זאת, מתאם סיוע החירום של האו"ם, מרטין גריפית'ס, אמר כי מניין ההרוגים ברעידת האדמה צפוי להיות "יותר מכפול", והוסיף כי הוא מצפה לעשרות אלפי הרוגים נוספים.כמו כן, הוא תיאר את רעידת האדמה כ"אירוע הקשה ביותר מזה 100 שנים במדינה".

תגיות:
רעידת אדמה
/
ביזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף