האם התשתיות ערוכות לסערה? ראש עיר במרכז הארץ: "לוודא שאף אחד לא יוצא"

בשיחה עם ענת דוידוב הסביר ראש עיריית הוד השרון על המצב של הרשויות טרם סופת כרמל שתגיע לאזורנו השבוע: "התכוננו כל השנה בשיפור התשתיות והניקוז אצלנו. אין טעם בלקחת סיכונים מיותרים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הצפות בנשר. צילום: דוברות כבאות והצלה | צילום:

בפתח דבריו אמר: "התכוננו כל השנה לסופה בשיפור ושדרוג תשתיות הניקוז. בשנה שעברה היה אירוע גשם מאוד חריג של 130 מילימטר גשם בפחות מ-4 שעות - זה משהו שמערכות ניקוז עירוניות לבד לא יכולות לשאת. אנחנו כן עשינו מהלכים שבעבר לא היה נהוג שהרישות בעוצמה".

לדבריו של כוכבי, במהלך השנים האחרונות נראים יותר ויותר אירועי גשם קיצוניים שמביאים להצפות. "רואים יותר ויותר מופעי גשם שנהיים הרבה יותר אגרסיביים. המענים צריכים להינתן בראייה מרחבית ולא לחשוב שמערכת ניקוז עירונית אחת תהיה מסוגלת לפתור את זה", הסביר. "צריכים להקים גוף דומה לותמ"ל ועם זאת, אנחנו עדיין רחוקים מההבנה שאין זמן לאבד פה. המרחב הציבורי חייב לקבל טיפול מערכתי שלם שיאפשר לנו לאגור את המים ולשחרר אותם באיטיות", הוסיף.

בסיום דבריו, ביקש ראש עיריית הוד השרון להעביר מסר לתושבים: "לתושבי העיר אני ממליץ לוודא שכל מה שיש במרפסת או על הגג קשור, שאף אחד לא יוצא ושחיות המחמד יהיו בבית. צריך פשוט להתייחס בהיגיון לאירוע ולהבין שהטבע הוא משמעותי וחזק - לא משנה איזו הכנה הרשויות יעשו, רק ההיגיון הבריא יכול לגרום לנו להבין שאין טעם בלקחת סיכונים מיותרים".

תגיות:
הצפות
/
מזג אוויר
/
סערה
/
הוד השרון
/
כרמל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף