חדשות מתפרצות

משרד החוץ של ירדן על עלייתו של בן גביר להר הבית: "הפרה בוטה של ​​הסטטוס קוו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חדשות מתפרצות
חדשות מתפרצות | צילום: AdobeStock

משרד החוץ של ירדן גינה את הביקור של השר איתמר בן גביר ושל חברי מפלגתו בהר הבית: "משרד החוץ מגנה בחריפות את הפריצה למסגד אל-אקצא, שבוצעה על ידי שר הביטחון הלאומי הקיצוני, איתמר בן גביר, וחברי ממשלה וכנסת נוספים, בראש קבוצה גדולה של מתנחלים קיצונים, במקביל למצעד הדגלים, ואת הפרקטיקות הפרובוקטיביות הבלתי מקובלות הנלוות לכך".

עוד נכתב: "זוהי הפרה בוטה של ​​הסטטוס קוו ההיסטורי והמשפטי ושל חובותיה של ישראל ככוח כובש. המשרד הדגיש כי נוהגיו של השר הקיצוני הזה וחדירותיו המתמשכות למסגד אל-אקצא אינם שוללים את העובדה שמזרח ירושלים היא עיר כבושה שאין לישראל ריבונות עליה". עוד נכתב בציוץ שזוהי "הפרה בוטה של ​​המשפט הבין לאומי והמשפט ההומניטרי הבין לאומי, וניסיון לכפות סטטוס קוו חדש על השטח במסגד אל-אקצא, וניסיונות לחלקו באופן זמני ומרחבי".

המשרד הזהיר מפני "השלכות של המשך ההפרות הללו, וקרא לישראל, ככוח הכובש, להפסיק את כל הפעולות הפרובוקטיביות של השר הקיצוני בן גביר והמתנחלים הקיצוניים. פעולות אלה הן המשך למדיניותה של ממשלת ישראל הקיצונית של המשך ההסלמה המסוכנת בגדה המערבית והפשיטות על ערים פלסטיניות".

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף