ארדואן רצה לרושש את ישראל וחטף בומרנג לפנים: "ביוון זול פי 3"

תושבי איסטנבול נוסעים מדי שבוע באוטובוסים מאורגנים לאלכסנדרופוליס, שם המחירים זולים עד פי 3 - והתופעה הופכת ויראלית ורחבה ברקע הצרות הכלכליות שפוקדות את טורקיה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הבחירות בטורקיה (צילום: רויטרס) | צילום: רויטרס

תושבי טורקיה, במיוחד משפחות בעלות הכנסה מוגבלת, מוצאים את עצמם חוצים גבול לכיוון יוון באופן קבוע - לא לחופשה, אלא כדי לבצע קניות שבועיות של מוצרי מזון בסיסיים. התופעה, שהחלה כפתרון אישי למשבר היוקר, הפכה בחודשים האחרונים לשגרה עבור אלפי טורקים, והיא מתפשטת באמצעות רשתות חברתיות.

ארדואן בעצרת למען עזה באיסטנבול
ארדואן בעצרת למען עזה באיסטנבול | צילום: REUTERS/Dilara Senkaya

חברת האוטובוסים "אטום" אף הקימה קו ייעודי לתופעה: אוטובוסים יוצאים בלילות שישי מדי שבוע, מגיעים לאלכסנדרופוליס בבוקר שבת, שם הנוסעים מבלים כשלוש שעות וחצי בסופרמרקטים, לצד סיור קצר בעיר. עד הצהריים, הקבוצה כבר חוזרת לטורקיה עם עגלות עמוסות.

אוזג'ור אוזל במחאה נגד מעצרו של ראש עיריית איסטנבול
אוזג'ור אוזל במחאה נגד מעצרו של ראש עיריית איסטנבול | צילום: רויטרס

רבים מהטורקים שחווים את הקניות ביוון מפרסמים את החוויה שלהם ברשתות החברתיות, ומעודדים עוד אזרחים לנסות את הדרך החדשה לחסוך בהוצאות המשפחתיות.

תגיות:
טורקיה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
/
יוון
/
יוקר המחיה
/
חרם כלכלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף