משרד הבריאות הגיב על דוח מבקר המדינה בנושא היבטים במניעת זליגה של מחוללי מחלות ביולוגיים וידע לפיתוח נשק ביולוגי: "רובן הגדול של המעבדות שעוסקות במחוללי מחלות ביולוגים, עובדות עם מחוללי מחלות ברמת סיכון ביטחוני נמוך. בהתאם לדוח הביקורת, הקים משרד הבריאות ועדה לעדכון הנהלים, בה חבר נציג ממשרד הביטחון, זאת על מנת לייצר נוהל אחד הכולל את כל הכללים והנהלים. הוועדה תקבע באופן דיפרנציאלי את הדרישות הביטחוניות והבטיחותיות מהמעבדות בהתאם לרמת הסיכון, וכן את כל הנוגע לסקר הסיכונים, כאשר הנהלים והכללים המעודכנים יהוו בסיס לתקנות".
עוד נמסר: "בנוגע לנהלי ביטחון - על פי חוק, על מי שרוצה לעבוד במעבדות אלו לחתום על תצהיר אי הרשעה בעבירת ביטחון שעודכן על ידי הלשכה המשפטית, כאשר נכון לכרגע בכל מוסד יש אחראי ביטחון הקובע הנחיות הרלוונטיות למקום. כאמור, הועדה תיקבע נהלים אחידים בנושא".
"בנוגע לצורך בפיקוח על ביולוגיה סינתטית ובינה מלאכותית - אין למשרד הבריאות סמכות חוקית או כלים לכך. המשרד סבור שמשרד הביטחון ומשרד המדע שעוקבים אחר ההתפתחויות בסוגית הפיקוח על ביולוגיה סינתטית ובינה מלאכותית ברמה הלאומית והבין לאומית, יבחנו את נושא זה. יש לציין שהפיקוח על ביולוגיה סינתטית ופרסומים מדעיים בהם יש חשש לשימוש לרעה מפוקחים ברמה הבין לאומית על ידי הקהילה המדעית".