בהמשך למעצרם של עשרות החשודים בפרשיית הסוכן הסמוי ״חוצה גבולות״, שהופעל על ידי היחידה המרכזית (ימ״ר) של מחוז ש״י, הובאו היום כלל החשודים לבית משפט השלום בירושלים לדיון בעניינם, לבקשת היחידה החוקרת.
בית המשפט נעתר לבקשת המשטרה והורה על הארכת מעצרם של 53 חשודים עד סוף השבוע ותחילת השבוע הבא, בהתאם לצורכי החקירה והפעולות הצפויות להתבצע. בעניינו של חשוד אחד הורה בית המשפט על שחרור בתנאים מגבילים, ולבקשת המשטרה הוגש עיכוב ביצוע לצורך בחינת המשך ההליכים המשפטיים. 3 חשודים נוספים שנעצרו הבוקר הועברו להמשך טיפול חקירתי בימ"ר מחוז חוף.
חקירת הפרשייה נמשכת ביחידה המרכזית של מחוז ש״י, בשיתוף כלל הגורמים הרלוונטיים, תוך מיצוי כלל הכלים והאמצעים העומדים לרשות המשטרה, במטרה לבסס תשתית ראייתית מוצקה ולהביא את כלל המעורבים לדין.