חדשות מתפרצות

ה-BBC בשפל חדש: המילה "יהודים" הושמטה בסיקור יום הזיכרון הבינלאומי לשואה

אלי לאון צילום: פרטי
BBC
BBC | צילום: רויטרס

רשת השידור הבריטית BBC נאלצה לפרסם התנצלות רשמית בעקבות סיקורה את יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, לאחר שבמספר משדרים מרכזיים הושמטה המילה "יהודים" מהדיווחים על הקורבנות. כפי שפורסם ב"דיילי מייל", לפחות ארבעה מגישים בכירים ברשת, בהם מרטין קרוקסל וג'ון קיי, פתחו את המהדורות בציון יום השנה לשחרור מחנה אושוויץ תוך שימוש בניסוח "שישה מיליון אנשים שנרצחו על ידי המשטר הנאצי", מבלי לציין את זהותם היהודית של הקורבנות. הדבר חזר על עצמו גם בדיווחי רדיו BBC 4.

הניסוח עורר ביקורת חריפה ומיידית מצד הקהילה היהודית וארגוני הנצחה בבריטניה. קארן פולוק, מנכ"לית הקרן להנצחת השואה, הגדירה את המהלך כ"פגיעה בזיכרון השואה ועלבון לקורבנות ולניצולים", והדגישה כי כל ניסיון לטשטש את הייחודיות היהודית של השואה או להכליל אותה בתוך כלל קורבנות מלחמת העולם השנייה הוא בלתי מתקבל על הדעת. הלורד פיקלס, יו"ר משותף של הקרן הבריטית להנצחת השואה, הוסיף כי מדובר ב"דוגמה מובהקת לעיוות השואה", והשווה זאת לטקטיקות טשטוש שהיו נהוגות תחת השלטון הסובייטי באירופה. דני כהן, מנהל הטלוויזיה לשעבר ב-BBC, כינה את האירוע "נקודת שפל חדשה" עבור השידור הציבורי.

בתגובה לסערה הציבורית, דובר מטעם ה-BBC הודה כי ההתייחסויות בחדשות הבוקר ובתוכניות נוספות היו מנוסחות באופן שגוי והתנצל על כך. הרשת הבטיחה לפרסם תיקון וציינה כי בחלקים אחרים של לוח השידורים, שכללו ראיונות עם ניצולי שואה, כן הוזכרו ששת המיליונים כיהודים. תקרית זו מתרחשת על רקע מתיחות מתמשכת ברשת בנושא אנטישמיות; בחודש דצמבר האחרון הורה מנכ"ל ה-BBC היוצא, טים דייווי, לכלל העובדים להשלים קורס הכשרה בנושא, לאחר שיותר מ-200 עובדים יהודים התלוננו על התעלמות ההנהלה מטענותיהם בדבר אפליה והטיה בתוך הארגון.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף