חדשות מתפרצות

רכישה ראשונה אחרי ההנפקה: פרודלים קונה את סילבסטרה הברזילאית

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
צחי ברק, מנכ"ל פרודלים
צחי ברק, מנכ"ל פרודלים | צילום: סם יצחקוב

פרודלים (PDRM), מובילה עולמית בפתרונות מיצים ורכיבים מיוחדים לתעשיית המזון והמשקאות, הודיעה היום על רכישת חברת סילבסטרה (Sylvestre), יצרנית ברזילאית מובילה של מיצויים טבעיים פונקציונליים המיועדים לשוק תוספי התזונה. במסגרת העסקה, פרודלים רוכשת 100% ממניות סילבסטרה תמורת כ-170 מיליון ריאל ברזילאי (כ-33 מיליון דולר).

לפי הודעת החברה תשלום התמורה למוכרים ימומן באמצעות מקורותיה העצמיים של החברה, לרבות מתמורת ההנפקה שהתקבלה על פי התשקיף שפרסמה החברה ביום 24 בפברואר 2026.

לדברי החברה המהלך מהווה את הרכישה הראשונה של פרודלים מאז ההנפקה ונועד להרחיב את פעילותה בתחום פתרונות המשקאות הפונקציונליים, האצת חדירתה לשוק הרכיבים הפונקציונליים הצומח בארצות הברית והרחבת פעילותה בשווקים מתעוררים. הרכישה מבססת את הצעת הערך המרכזית של פרודלים בתחום הפתרונות טבעיים והבריאים בעלי תווית נקייה (clean label), התואמים את מגמות הצריכה המשתנות בארץ ובעולם.

בנוסף, העסקה מחזקת את מעמדה של פרודלים בפתרונות טבעיים ממוקדי בריאות בתחומי המשקאות והחטיפים, ומבססת את אסטרטגיית הצמיחה ארוכת הטווח שלה בתחום הרכיבים הפונקציונליים.

סילבסטרה רשמה בשנת 2025 מכירות של כ-50 מיליון ריאל (כ-9.7 מיליון דולר), ו-EBITDA של כ-17 מיליון ריאל (כ-3.3 מיליון דולר),  המבטאים שולי רווח של כ-34%. בשלוש השנים האחרונות צומחת סילבסטרה בקצב שנתי ממוצע (CAGR) של כ40%.

על פי המידע שבידיה סילבסטרה מעריכה שיחול גידול וצמיחה בהכנסותיה בשנת 2026, תוך שימור שולי רווח גבוהים בהתאם למקובל בענף בו היא פועלת. המוכרים והנהלת סילבסטרה ימשיכו לכהן בתפקידיהם ויתמכו בשילובה של סילבסטרה בפלטפורמה הגלובלית של פרודלים.

סילבסטרה, שהוקמה בשנת 1992 בברזיל, היא ספקית מובילה של רכיבים טבעיים באיכות גבוהה המתמחה במיצויים בוטניים, אבקות פרי, תה ופתרונות פונקציונליים מבוססי צומח. עם פורטפוליו של למעלה מ-200 רכיבים טבעיים, סילבסטרה משרתת לקוחות בתחומי המזון, המשקאות ותוספי התזונה, ותומכת בפיתוח מוצרים הממוקדים בבריאות ואיכות חיים. תוך ניצול המגוון הביולוגי העשיר של ברזיל, פיתחה סילבסטרה מומחיות בפיתוח ואספקת מערכות בוטניות איכותיות לשווקים מקומיים ובינלאומיים.

לסילבסטרה כ-100 עובדים ומפעל חדש ומתקדם באזור סאו-פאולו, שכולל יכולות מיצוי וייבוש אבקתי (spray dry) בעל קיבולת משמעותית שמאפשרת הרחבה עתידית של היקפי הפעילות.

לפי הודעת פרודלים, רכישת סילבסטרה מהווה אבן דרך נוספת בתהליך הטרנספורמציה האסטרטגי המואץ שלה, ומבססת עוד יותר את מעמדה כשותפה מובילה לחדשנות בעלת ערך גבוה עבור תעשיית המזון והמשקאות. מהלך זה מצטרף לרכישת חברת הטעמים הצרפתית Rene Laurent, עליה הודיעה החברה בדצמבר 2025. כחלק מתהליך הטרנספורמציה, ארגנה פרודלים את פעילותה לשלוש חטיבות ייעודיות:

כל החטיבות נתמכות על ידי שרשרת אספקה אינטגרטיבית, המבוססת על עקרונות כלכלה מעגלית. באמצעות גישה זו, פרודלים מאפשרת לחברות מזון ומשקאות לפתח ולייצר מוצרים המשלבים קיימות, פונקציונליות ושקיפות בליבת פעילותן.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף