רגע לפני טקס המשואות: הדרישה החריגה מהליכוד בנוגע לשרה נתניהו

לקראת טקס המשואות, ח"כ מהליכוד המליץ על שרה נתניהו להדלקת משואה. לדבריו, תרומתה הציבורית והמקצועית מהווה סמל לחוסן ולרוח הישראלית

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
שרה נתניהו
שרה נתניהו | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90
2
גלריה

במכתב ציין חבר הכנסת את פעילותה של נתניהו, והגדיר אותה כ"עוגן אסטרטגי המעניק חוסן למנהיגות המדינה". עוד הדגיש את ניסיונה כפסיכולוגית ילדים ואת מעורבותה בסיוע למשפחות שכולות ולפצועים, כך לדבריו. "הגברת נתניהו מייצגת את הרוח הישראלית שאינה נשברת מול לחצים", כתב, והוסיף כי מדובר ב"שילוב ייחודי של שירות ציבורי ועמידה איתנה בצוק העיתים".

בפוסט שפרסם ברשת X, כתב גואטה: "בעיניי, ובעיני רבים בציבור הישראלי מדובר באמירה ערכית. בחירה בסיפור הישראלי שאנחנו רוצים לספר. לא בגלל תפקיד. לא בגלל תואר. אלא בגלל הדרך. בשנים האחרונות, בתוך תקופה מהקשות שידענו, היא עמדה שם. בשקט. בעקביות. לצד משפחות שכולות, פצועים, חטופים. נתנה אוזן, חיבוק, ולפעמים פשוט נוכחות אנושית כשאין מילים".

עוד הוסיף: "העמידה האיתנה שלה מול כאב, מול מתקפות, מול מציאות מורכבת, היא בעיניי ביטוי לחוסן הישראלי כולו. במקביל, ביקשתי לפתוח חלון נוסף להגשת מועמדויות. כי בתקופה הזאת יש כל כך הרבה ישראלים ראויים. גיבורים שקטים. אנשים שעשו מעל ומעבר. יום העצמאות הוא לא רק חג. הוא מראה. והשנה, יותר מתמיד, אנחנו צריכים לבחור להאיר את הרוח שלא נשברת".

החזרה הגנרלית לטקס המשואות תשפ''ה בהר הרצל
החזרה הגנרלית לטקס המשואות תשפ''ה בהר הרצל | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כאמור, אלוף-משנה רוקני ז"ל נולד בכרמאנשאה שבאיראן ועלה לארץ בשנת 1950. רוקני ז"ל שירת 35 שנים בחטיבת גולני בתפקידי מטה ובהמשך מונה למפקד טקס הדלקת המשואות ופיקד על 34 טקסים.

תגיות:
שרה נתניהו
/
טקס הדלקת המשואות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף