חדשות מתפרצות

אבי מעוז הצביע נגד חוק עונש מוות למחבלים: "רוצה להפיל ממשלה בזמן מלחמה"

אברהם בלוך | כתב כנסת ומשפט צילום: אבשלום ששוני
אבי מעוז, ינואר 2026
אבי מעוז, ינואר 2026 | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

גורמים בקואליציה תוקפים בחריפות את חבר הכנסת אבי מעוז ממפלגת נועם, בעקבות החלטתו שלא להצביע בעד חוק עונש מוות למחבלים: "אבי מעוז מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה בעיצומה של מלחמה. לא אכפת לו מה יקרה, גם אם הממשלה תיפול - תוך כדי מלחמה. אבי מעוז הוא אופורטוניסט על מלא שלא מעניין אותו מה השלכות המעשים שלו. אבי מעוז הצביע אתמול נגד התקציב, למרות שאם החוק לא היה עובר המשמעות הייתה הפלת הממשלה במהלך המלחמה".

"אבי מעוז מוכן להפיל ממשלה בעיצומה של מלחמה בגלל שהוא עסוק באינטרסים הקטנים שלו - ולכן הוא גם לא תומך בחוק עונש מוות למחבלים שיעלה היום במליאה. אבי מעוז הוא לא ימין ולא אמין, מזלו של עם ישראל שהאצבע שלו אינה מכריעה את ההצבעה", נאמר.

מלשכת אבי מעוז נמסר בתגובה: "אבי מעוז פועל בהתאם להחלטת רבו, כך היה וכך יהיה". מוקדם יותר, מעוז הכריז כי לא יתמוך בעונש מוות למחבלים כיוון שהוא אינו סומך על מערכת המשפט בישראל: "רק שערו בנפשכם, מה יקרה אם בעלילת הדם הבאה, יחליט הרכב של בג״צ, שכח מאה או בצלאל זיני הם שוללים את קיומה של מדינת ישראל? הרי כידוע אצל יצחק עמית, המוביל את הדגל של 'מדינת כל אזרחיה' אין הבחנה בין יהודי לערבי".

עוד הוסיף מעוז כי החוק "יתן לגיטימציה להרג של יהודים בכל העולם, כנקמה ונסיון למנוע הוצאה להורג של מחבלים. מחבלים הם בני מוות, אין על כך שום שאלה. הוראות הפתיחה באש של צה״ל חייבות להיות ברורות: יש לחסל כל מחבל בשדה הקרב. אני מודע לכך שדווקא תמיכה בחוק הזה היא פופולרית, אך כפי שאני משתדל בעז"ה, לאורך כל הדרך, להכריע על פי דעת תורה, שהיא זו שיודעת מה טוב לעם ישראל ולמדינת ישראל, גם כשזה לא פופולרי, אנהג כך גם הפעם".

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף