במסגרת הריאיון, השניים הצביעו על סוריה כזירת החיכוך המרכזית בין המדינות. בעוד שטורקיה שואפת לשלטון מרכזי יציב בדמשק שיאפשר החזרת פליטים, ישראל, לטענתם, מנצלת את קריסת משטר אסד בדצמבר 2024 כדי להשמיד את היכולות הצבאיות של סוריה ולפצל אותה. "אם יהיה עימות צבאי ישיר בין ישראל לטורקיה, ואני חושב שזה 'אם' גדול, סוריה תהיה הזירה הסבירה ביותר", העריך רבאני.
המנחה הציג את הצבא הטורקי כמעצמה אדירה ובלתי תלויה המייצרת נשק מתקדם, ותהה האם ישראל בכלל תעז לתקוף. רבאני סיפק תחזית עוקצנית: "אם מסתכלים רק על המספרים, התשובה היא לא. אבל ההנהגה הישראלית הנוכחית כל כך שקועה בהיבריס, האדרה עצמית וביטחון בלתי מוגבל ביכולותיה, שהתשובה היא כנראה כן". עם זאת, הוא מיהר לסייג והזכיר כי לישראל יש תלות מוחלטת בחימוש חיצוני, והיא "לא נלחמה באויב עם חיל אוויר מאז 1973".
בפרק הפודקאסט של "Clashpoint" צוירה ישראל כגורם מתסיס וסורר המעורב במלחמה רב-זירתית, מול טורקיה הממוצבת כמעצמה אזורית מודרנית וחזקה שניצבת מולה. "אסטרטגיית המלחמה הנצחית היא בלתי נסבלת, אך המסר הזה טרם חדר לראשה של ההנהגה הישראלית, שמשוכנעת שהיא יכולה לעשות הכל ", חתם רבאני.
מצד אחד הם מציגים את ישראל כתוקפן שעלול לתקוף את טורקיה אך מנגד נשמעות קריאות להתעמת עם צה"ל. הביקורת נגד ישראל כוללת גם סממנים אנטישמיים והשוואתו של רה"מ נתניהו להיטלר.