חדשות מתפרצות

בני משפחה מהנגב וחברון הקימו רשת הברחה של כלי נשק מירדן לשטחי יהודה ושומרון

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
חדשות מתפרצות
חדשות מתפרצות | צילום: AdobeStock

בדואים תושבי הנגב, ביחד עם בן משפחה מאזור חברון, הקימו רשת הברחה של כלי נשק מירדן לשטחי יהודה ושומרון. הרשת החלה להיחשף לפני מספר חודשים, לאחר תפיסה של רחפן שהוביל אקדחים מירדן למבריחים בשטח ישראל. הכוח שיירט את הרחפן המתין לו באזור ההגעה המשוער שלו על סמך מידע מודיעיני שהתקבל משירות הביטחון הכללי ומצה"ל. על פי המידע, נשלח כוח של יחידת מג"ן של המשטרה במחוז הדרום ולאחר שהרחפן התגלה לתצפיות הצבא הוא יורט והועבר ביחד עם כלי נשק לחקירת המשטרה. בעקבות התפיסה הצליחו חוקרי המשטרה להגיע אל ארבעה תושבי הנגב ואל תושב יאטה שליד חברון ולעצור אותם לחקירה.

בחקירת הארבעה, שהתקיימה בשירות הביטחון הכללי וביחידת חקירות פעילויות חבלניות עויינות בימ"ר דרום, התברר כי הם היו מעורבים במספר מקרים של הברחות נשק מגבול ירדן לשטח ישראל וכן הברחת סמים. הם עשו את כל זאת באמצעות רחפנים. כך, הצליחו להבריח 44 אקדחים ומספר כלי נשק נוספים וכן 120 קילוגרם של סם מסוג חשיש. חלק מאמצעי הלחימה המוברחים, בהם רובי M16 וכמות גדולה של תחמושת לרובים, נמכרו לתושב יהודה ושומרון להפצה בשטח, ככל הנראה לגורמי טרור. בתום חקירתם הגישה הפרקליטות במחוז הדרומי כתב אישום חמור נגדם לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, ובצידו בקשה לעצור את הארבעה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.

במשטרה אומרים כי מדובר בסיכול משמעותי של תשתית אשר בפעילותה פגעה בביטחון המדינה. ממצאי החקירה מצביעים על הקשר ההדוק והמסוכן שבין הברחה של אמצעי לחימה דרך הגבולות לבין פעילי טרור שעלולה לפגוע באזרחי המדינה. הארבעה הם וואהל אלצראיעה, מדיין אלצראיעה, זייד אבו גויעד ועלי אצראיעה, תושבי הנגב. שותף להם נאצר נגאדה מהכפר יאטה.

בשירות הביטחון הכללי, בצה"ל ובמשטרה, רואים בחומרה רבה כל מעורבות או סיוע של אזרחים ישראלים לפעילות טרור ולהברחות אמצעי לחימה. בכוונת גופי הביטחון לפעול בנחישות נגד פעולות כאלה ולמיצוי הדין עם המעורבים בהן.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף