הפעילות הזאת של צה"ל מגיעה עד לטהרן - ובאיראן יודעים למה הם מודאגים מכך | אבי אשכנזי

בגלל שלום הקואליציה וגוש הימין ראש ממשלת ישראל נמנע מלנהל משא ומתן לשלום בדרג הגבוה עם לבנון. הוא לא מגשש באמת איך אפשר להתקדם בערוץ הסורי ולא פועל להרחבת הסכמי אברהם מול מדינות נוספות במפרץ הערבי

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
הרס בדרום לבנון, פברואר 2026
הרס בדרום לבנון, פברואר 2026 | צילום: רויטרס
3
גלריה

לב ליבו של המרכז התת-קרקעי ממוקם מתחת לכפר תיבנית השוכן מרחק נגיעה מהעיירה נבטיה. רק שלושה קילומטרים מפרידים בין הכפר לעיירה. צה"ל פועל בימים האחרונים בכפר תיבנית, אבל לא רק בו. הוא חושף ומטהר את מרחבי העיר התת קרקעית וחושף את המרחב מעל ומנסה לאתר משגרים ומערכים של חיזבאללה. המרחב השני בו פועל צה"ל הוא מג'דל זון בגזרה המערבית. גם שם בנה חיזבאללה מערך תת קרקעי עם נשק אסטרטגי אשר אמור לאיים על כל נקודה בישראל.

ג'יי די ואנס
ג'יי די ואנס | צילום: רויטרס
איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

ישראל טועה כאשר היא לא מכבדת קואליציה של מדינות שלהן אינטרס משותף נגד ההסכם המתגבש בין ארצות הברית לאיראן, ובראשן ממשלות לבנון, סוריה, מדינות המפרץ הערבי, מצרים, ירדן וגם צרפת. אבל ממשלת ישראל מתנהלת על ידי הימין הקיצוני. בגלל שלום הקואליציה וגוש הימין ראש ממשלת ישראל נמנע מלנהל משא ומתן לשלום בדרג הגבוה עם לבנון. הוא לא מגשש באמת איך אפשר להתקדם בערוץ הסורי, הוא לא פועל להרחבת הסכמי אברהם מול מדינות נוספות במפרץ הערבי. ישראל הפכה ל"דובון לאלא", כזאת שבעצם לא מעניקה אופק מדיני לאזור.


תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות

הבעיה היא שהעולם מסביב יותר אחראי והנשיא האמריקאי מבין שהוא צריך לבחור ומעדיף בעת הזו, כך נראה, את הצד עם הכסף. וכן, לצערנו זה לא ישראל. כרגע ההחלטה של ראש הממשלה לנצור את האש בלבנון לנוכח תכתיב של איראן למרות ההתקפות הרצחניות של חיזבאללה על חיילי צה"ל בלבנון מלמדת כמה המצב של ישראל בקרשים וכמה הממשלה הישראלית הפכה ללא רלוונטית בעיני רבים בזירה הדיפלומטית בעולם.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חיזבאללה
/
לבנון
/
ממשלת ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף