ההפרטה היא חלק ממהלך רחב יותר הנוגע לחברה למפעלי כלכלה ותרבות לעובדי המדינה בע"מ, שבמסגרתו נקבע כי המדינה תמכור את אחזקותיה בחברה. לפי המתווה, התמורה תכלול בין היתר מכירה של עד מחצית מאחזקות החברה בבנק יהב, או העברת המניות למדינה לצורך מכירתן בתוך 12 חודשים.
תמורת ההפרטה, המוערכת בכמה מיליארדי שקלים, תועבר בחלקה לחברה למפעלי כלכלה ותרבות לעובדי המדינה, לטובת רווחת עובדי המדינה ובהתאם למתווה שנקבע.
השר דוד אמסלם מסר: "אנו ממשיכים ליישם מדיניות עקבית של התייעלות, צמצום מעורבות המדינה במקומות שבהם אין בכך צורך, וניהול אחראי של נכסי הציבור. קידום הפרטת אחזקות המדינה בבנק יהב הוא צעד נוסף במימוש מדיניות זו, שיאפשר למדינה למקד את פעילותה בתחומים שבהם יש לה ערך מוסף, תוך שמירה על האינטרס הציבורי. הפרטה זו צפויה לחזק את התחרות במערכת הבנקאית, לשפר את השירות לציבור ולהביא לשיפור רווחתם וזכויותיהם של עובדי המדינה".
ברשות החברות הממשלתיות ציינו כי השלמת ההליך צפויה לאפשר את יישום החלטת הממשלה, בכפוף לאישורים הנדרשים בחוק ולהשלמת ההסדרים הרגולטוריים מול הגורמים הרלוונטיים.