חדשות מתפרצות

אהבה בסכנת הכחדה: הדייט שריגש את גן החיות התנ"כי

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
טיגריס סומטרה
טיגריס סומטרה | צילום: REUTERS/Dipta Wahyu

מחר (רביעי) הולך להיות יום מיוחד. לא רק ט"ו באב, חג האהבה, אלא גם יום הטיגריס הבין-לאומי, שהוא בעל חיים הנמצא בסכנת הכחדה חמורה.

שלב החיזורים הממושך נבנה עם "דייטים" דרך הגדר, בהם החלו להכיר אחד את השנייה עם רחרוחים הדדיים וסיבובים אחד סביב השנייה. כל מפגש היה ארוך יותר וידידותי יותר מהקודם, עד שלבסוף צוות הגן החליט שהם כבר מוכנים למגורים משותפים, ולפני כשבועיים התרחש האיחוד המרגש.

מאז השניים בלתי נפרדים, לא יכולים להפסיק להתגופף ומתנהגים ממש כמו זוג טרי ומאוהב. רימבה הוא טיגריס סומטרי יפהפה, בן 3 ובמשקל של כ-100 ק"ג, שהגיע לירושלים מגן החיות בפרנקפורט. אגב, גם בספארי ברמת גן חי טיגרסיס בשם רימבה. ג'קארטה בת ה-7 הגיעה מאתונה כבר לפני כחמש שנים ומשקלה כ-80 ק"ג.

הזוג הוא חלק מגרעין רבייה יוקרתי של הארגון האירופאי של גני החיות, לריבוי הטיגריסים הסומטריים, הנמצאים בסכנת הכחדה חמורה. רק מאות ספורות של טיגריסים סומטריים נותרו בסומטרה שבאינדונזיה. בגן החיות התנ"כי מציינים, שכאשר יהיו צאצאים לזוג הטיגריסים, הם יועברו לגני חיות אחרים, כדי להמשיך את השושלת ולהוות גיבוי לאולוסייה הנכחדת בטבע.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף