תחילת העימות
תחילה סיפר קמין על קורות חייו ועל התפקידים שמילא לאורך השנים במשטרה: "בין היתר הייתי ראש מחלקת נוער וסגן ראש חטיבת החקירות, הייתי קצין אח"מ מרחבי. ב-2013 שימשתי סגן ראש יאח"ה, היחידה הארצית לחקירות הונאה. בעקבות מותו הטרגי של אפי ברכה הייתי ממלא מקום ראש יאח"ה, וב-2016 מוניתי לראש חטיבת החקירות".
קמין הוסיף: "הייתי מדריך במכללה לביטחון לאומי וראש מנהלת האכיפה בתקופת הקורונה. עד 2021 הייתי נציג משטרת ישראל בצפון אמריקה ונציג המשרד לביטחון לאומי, וב-2022 פרשתי".
לדבריו, "בשנים האחרונות אני כותב, מתראיין ומופיע בתקשורת, מייעץ למשרד עורכי דין ומלמד באוניברסיטת חיפה. אני עורך דין ועוסק גם בחקירות פרטיות בתאגידים".
קמין הוסיף: "אני הובלתי את חקירת שרה נתניהו לאחר מותו של אפי. זו היחידה שניהלתי. הייתי בשוליים של פרשת בר-און-חברון (סוף שנות ה90'), פרשת עמדי. גם ב'ביבי טורס' היה לי חלק - הייתי חלק מהצוות שבחן חומרים ודן בזה מול הפרקליטות שלא הגיע לחקירה".
"חזירות שהתגלתה בתיק המעונות"
בשלב זה התנגדה הפרקליטות וטענה כי חל חיסיון על חלק מהמידע. חדד, מנגד, טען כי אין חיסיון. גם השופטים התערבו והבהירו את הדברים.
תיק 2000 והטלפון של ארי הרו
בהמשך עברה החקירה הנגדית לנסיבות שבהן הגיעו לידי המשטרה השיחות שהפכו בהמשך לבסיס תיק 2000, ולשאלה כיצד טופל המידע שנמצא בטלפון של ארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת נתניהו.
קמין המשיך: "היו שיחות על הטלפון של הרו. הנחת העבודה הייתה שכתב האישום נגד הרו הביא לחשיפת השיחות האלה. הוא נחקר והואשם בגין שתי פרשיות חמורות. הייתה חקירה טובה שהולידה אישום. אני מעריך שבעקבותיו נעשתה פנייה לחשוף את דבר קיומן של השיחות. אני זוכר, או מניח, שדובר על ניסיונות לקבל הקלות בעקבות חשיפת הדבר הזה. זו ההנחה שלי". ולאחר מכן הוסיף: "השיחות עצמן הגיעו ללשכתי. הנחיתי להתחיל לתמלל אותן. אני לא יודע מה נעשה מאחורי הקלעים של הגעתן. היה צו בית משפט. ייתכן שקיבלתי את המידע מראש אח"מ".
מכאן ניסה חדד לברר האם במשטרה ציפו שההליך הפלילי נגד הרו יוביל אותו למסור מידע משמעותי יותר, בין היתר גם על מי שהיה אז הבוס שלו, נתניהו.
הפגישה עם בן כספית
בהמשך החקירה קמין אמר כי הוא מתקשה לזכור את פרטי הפגישה עם בן כספית, שנערכה לדבריו בשנת 2015. "זה היה ב-2015, לפני יותר מעשור". לדבריו, הוא לא שוחח עם כספית "על מה ואיך חוקרים". חדד הציג לקמין תמליל של שיחה עם כספית שהגיע לידיו, וקמין התקשה לזכור את תוכן השיחה.
"אני לא מתייעץ איתו"
"יש מידעים, הוא גמור, הוא הולך"
בהמשך הפנה חדד לפרסום של רביב דרוקר על "מסמך יצחקי" - ריכוז מידע מודיעיני על חברי כנסת, שלפי הפרסום גובש ביוזמת ראש אגף החקירות והמודיעין לשעבר, מני יצחקי, בין היתר כלקח מפרשת בנימין בן אליעזר, שבה חומרים מפלילים לכאורה נותרו זמן רב ללא טיפול (ג.מ).
בירור מודיעיני או פתיחה בחקירה
מתי נפתחת החקירה נגד ראש הממשלה
אחת הנקודות המרכזיות שעליהן התעכב חדד הייתה שאלת האישור הנדרש לפתיחת חקירה בעניינו של ראש ממשלה. קמין הבחין בין פעולות בירור מקדימות לבין פתיחה רשמית בחקירה.
"הליכוד ונתניהו מתנהלים כמו ארגון פשע"
לקראת סוף החלק הזה של החקירה עבר חדד לעמדותיו הפומביות של קמין בשנים האחרונות ולביקורת שהשמיע כלפי נתניהו והליכוד, בניסיון לעמת אותו עם שאלת יחסו לראש הממשלה.
אחרי החגים: המשפט אמור לעבור לחמישה ימים בשבוע
לאחר החגים, באוקטובר, ובהתאם להחלטת השופטים, אמור קצב הדיונים לעלות לחמישה ימים בשבוע - מדובר בקצב שיא שאין דומה לו כרגע בהליכים פליליים אחרים המתנהלים כיום בבתי המשפט בישראל.
נותר לראות עד כמה השופטים, הסנגורים והפרקליטים יצליחו לעמוד בקצב הדיונים, שמחייב עבודה אינטנסיבית סביב השעון בכל ימות השבוע. ההגנה ביקשה, בהסכמת הפרקליטות, לבטל שלושה ימי דיונים באוקטובר עקב נסיעה משרדית שנתית.
נתניהו העיד במשך 100 ימי דיונים בקירוב, והיה העד הראשון בפרשת ההגנה, במסגרתה מבקשים סנגוריו להפריך את טענות הפרקליטות. שנת הדיונים הקודמת התנהלה בקצב איטי יחסית, בין היתר בעקבות בקשות רבות לדחייה, ביטול וקיצור דיונים, שחלקן התקבלו על ידי בית המשפט.