חדשות מתפרצות

בלי שאלות ובלי העמדה לדין: צה"ל יוצא במבצע החזרת אמל"ח וציוד צבאי

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
נקודות איסוף מבצע החזרת ציוד ואמל"ח
נקודות איסוף מבצע החזרת ציוד ואמל"ח | צילום: דובר צה"ל

דובר צה"ל: בין התאריכים 01-12.11, יקיים צה"ל מבצע להשבת אמצעי לחימה וציוד צבאי, בהובלת אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה.

במסגרת המבצע ייפתחו כ-65 תחנות ומוקדי איסוף בבסיסי צה"ל ברחבי הארץ, שבהם תתאפשר החזרת אמצעי לחימה וציוד צבאי שהוצאו מצה"ל על ידי חיילים בשירות סדיר או במילואים במהלך שירותם, ללא חובת הזדהות וללא העמדה לדין בגין הוצאתם, החזקתם או נשיאתם שלא כדין.

במהלך המבצע ניתן יהיה להשיב מגוון אמצעי לחימה וציוד צבאי, בהם כלי נשק, אמצעים לראיית לילה, אמצעי תקשוב, מדים, ציוד מיגון הכולל אפודים קרמיים, קסדות ווסטים, ציוד רפואי וכל ציוד צבאי נוסף.

מטרת המבצע היא לחזק את ביטחון הציבור, למנוע שימוש בציוד צבאי שלא במסגרת השירות ולהבטיח כי אמצעי הלחימה יוחזקו בידי גורמים מורשים בלבד. כמו כן, המבצע נועד לצמצם את הסיכונים הכרוכים בהחזקת אמצעי לחימה בתנאים שאינם בטיחותיים ולמנוע את הגעתם לגורמים עוינים. השבת הציוד תאפשר שימוש חוזר בציוד תקין, ייעול תהליכי הרכש וצמצום רכש מיותר. לשאלות ולבירורים נוספים בנושא המבצע, ניתן לפנות למוקד הטלפוני הייעודי במספר 6008*.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף