חדשות מתפרצות

סחיטה אכזרית של אדם עם מוגבלות: העונש שהפרקליטות מסרבת לקבל

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
חדשות מתפרצות
חדשות מתפרצות | צילום: AdobeStock

הפרקליטות מבקשת להחמיר בעונש של תשעה חודשי מאסר בעבודות שירות שנגזר עליו, בטענה כי אינו הולם את חומרת המעשים, שכללו איומים בדקירה ובשבירת רגליו של המתלונן, ואף ניסיון לסחוט ממנו את כספי הביטוח הלאומי שלו.

בשלב שבו התקשה המתלונן לעמוד בדרישות הכספיות, הצטרף דוד למעשי הסחיטה והציג את עצמו בכזב כאביה של הבחורה. הוא דרש מהמתלונן 10,000 שקלים נוספים ואיים עליו. בהמשך נפגשו השניים עם המתלונן במונית שבה נהג דוד, ובמהלך המפגש העביר המתלונן לברכה 3,000 שקלים. כאשר הבהיר כי אין ביכולתו לשלם עוד, איימו עליו השניים כי ידקרו אותו וישברו את רגליו.

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי חלקו של דוד במעשי הסחיטה היה מהותי ופעיל, וכי ניצול חולשתו של המתלונן מצביע על "אכזריות וחוסר רחמים". למרות זאת, גזר עליו תשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, לצד פיצוי בסך 20 אלף שקלים למתלונן.

מבזקים - כתבות אחרונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף