"מכניס את כל עולם החוויות לפריזמה אחרת": To Mix היא חוויה חד פעמית מפתיעה

העסק של רעות פיינגולד ושל בן זוגה מציע שלל חוויות וריגושים - מקולינריה ועד מוזיקה. אלה שהקימו את רשת מועדוני זאפה כבר רגילים לנסות ולאתגר את הרגלי הבילוי של הישראלים, ובכל זאת מופתעים כל פעם מחדש

טליה לוין צילום: ג'רמי לדנר
פסטיבל ג'נסיס 2022
פסטיבל ג'נסיס 2022 | צילום: אלי חדד
4
גלריה

אל תיתנו לנהירה האינסופית לנתב"ג להטעות אתכם. יש מספיק אנשים שמעדיפים להישאר דווקא בעונה החמה בארץ או לפחות להמתין לפני שהם מתעופפים מכאן עד תום תקופת החגים, כשהמחירים שפויים יותר ובתקווה גם למזג אוויר נוח יותר באירופה הלוהטת. אז מה עושים בארץ? זאת שאלת השאלות, שדווקא בתקופה האחרונה מקבלת מענה מכל מיני כיוונים מפתיעים.

הישראלים, ולא רק התל־אביביים (כפי שהמלעיזים ברשתות לפעמים אוהבים לכתוב), הם נהנתנים. יוקר מחיה או לא - הישראלים יעדיפו את החוויות שלהן מלאות, עשירות, ייחודיות וכאלה שלא יביישו, למשל, איזה סיור מדליק בניו יורק או חוויה קולינרית במסעדת שף באיטליה. שנתיים אחרי שהיינו סגורים בבית (ונכון שכבר אף אחד לא זוכר את זה), נדמה שיש עלייה אקספוננציאלית בדרישה לחוויות מעניינות.

מיקס אנד מאץ'

רעות פיינגולד היא שותפה ובעלים של חברת TO MIX, שהיא בעצם אתר חוויות וריגושים שהקימה עם בן זוגה יוני. בעברם הם היו מבעלי קבוצת זאפה, שלקחו את חוויית הצפייה בהופעות לעולם אחר לגמרי, שלאו דווקא התקבל יפה בתחילת דרכו.

"הרעיון שלפיו באים, יושבים כמעט על הבמה, צופים בהופעה ועוד אוכלים ארוחה לפניה, היה משהו חתרני מאוד", אומרת פיינגולד, "אולי גם לא מתקבל על הדעת. אבל זה שינה את תרבות הבילוי לחלוטין והפך את הערב לבילוי מתמשך. זאת כבר לא רק הופעה או רק ארוחה, אלא כל החוויה כולה, התחושה שקרובים לבמה בהופעה ומקבלים ערב מלא. זאת הייתה עבורנו דוגמה מעולה לדרך שבה אפשר להשתמש במילה 'חוויה', שהיא לכאורה מוכרת לנו, ובעצם להגדיר אותה מחדש".

את TO MIX הם העלו לאוויר לפני כמה חודשים, אחרי שהקורונה עיכבה להם קצת את התוכניות. "הקורונה נתנה לנו ברקס משמעותי, ואנחנו בסך הכל באוויר רק ממרץ האחרון בעבודה רציפה ומשמעותית", היא מספרת. הרעיון התבשל אצל השניים לפני כמה שנים עוד בתקופת זאפה. "הבנו שיש פה צורך וביקוש לאתר חוויות שיאחד ויאגד בתוכו לא רק חוויות שקורות באופן שוטף לאורכה ולרוחבה של ישראל, אלא גם חוויות שהן מעבר - הפקות יזומות, שהן תולדה של קריאייטיב עמוק בכל תחומי התרבות, הפנאי, המוזיקה, הבמה וכמובן גם הקולינריה והתיירות".

פיינגולד מסבירה שהרצון היה בעצם להכניס את כל עולם החוויות לפריזמה אחרת, "כמו תחת עדשת קליידוסקופ כזאת, כלומר פירוק והרכבה מחדש של חוויות".

רעות פיינגולד
רעות פיינגולד | צילום: גבריאל בהרליה

הוא מברצלונה

השף אוליבר פנייה, אחד ממאה השפים הטובים בעולם, מגיע במיוחד לארץ ל־20 יום בלבד. בשיתוף עם מארק אלוורז, מיקסולוג בעל שם עולמי שהברים שלו נמצאים במקום ה־67 בדירוג הברים השווים ביותר בעולם, עם השף הישראלי אור גינסברג ועם הקונדיטורית נורית צ'יטיאת, הם יקימו ביפו מסעדה ויביאו את ברצלונה לארץ (הפופ־אפ הושק בשבוע שעבר) לכל מי שלא רוצה להידחק בנתב"ג.

מדובר בחוויה קולינרית לא זולה, אך חד־פעמית. ובעצם, אם אתם מחשבים את המחיר שאתם משאירים במסעדת שף סטנדרטית אחרי בקבוק יין, אתם מגלים שהוצאתם כמעט את אותו הסכום.

אליבייר פנייה, נורית צ'יטיאת, מארק אלוורז, אור גינסברג
אליבייר פנייה, נורית צ'יטיאת, מארק אלוורז, אור גינסברג | צילום: יח''צ

אפטר-כיף

במהלך הראיון אמרתי במקרה כמה פעמים את המונח "חוויות גדולות מהחיים", כקלישאה, אבל פיינגולד מיהרה לתקן אותי. "אני אגיד בצורה כנה שאני לא אוהבת את המונח 'גדול מהחיים'. אני, כאמא, כאשה וכחברה, אוהבת לחוות בעצמי משהו אחר, אמיתי וטוב, משהו שנשאר איתי גם ביום שלמחרת ומשמח אותי. אני חושבת שכולנו מרגישים שגם דברים קטנים מעוררי השראה בסוף משפיעים עלינו בכל רמות החיים, בין שזה בדרך למשרד ובין שזה בתחילת שבוע עמוס. בעיניי, חוויה היא קפסולת השראה שמשתחררת לאט בגוף. את יוצאת בהתחלה עם מטר וחצי גובה של כיף, ואחרי כן יש גם אפטר טייסט, וזה נשאר ופוגש אותך במקומות לא צפויים. אז זה לא גדול מהחיים, אבל זה כן משהו שיוצר את החיים שלנו".

דייט משפחתי בקופסה
דייט משפחתי בקופסה | צילום: יח''צ
תגיות:
עסקים
/
עסקים משפחתיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף