כמרצה במכללות וגם כמורה פרטית בתחום ישנם מספר המלצות שאני מעבירה לכל הסטודנטים שלי, המלצות וטיפים שלדעתי כדאי לדעת במסגרת הלימודים וגם לאחר סיום הלימודים.
כמו כן כחודשיים לפני המבחנים החיצונים (העיוני והמעשי) להתחיל לפתור מבחנים מתוך המבחנים שיש לכם. כמה מבחנים ? כמה שיותר. זה נשמע אולי ברור והגיוני אך מניסיוני זה מאוד חשוב.
תרגול פתרון של מבחנים ככל הניתן, גם עוזר להבין מה צריך לשפר מבחינת חומר הלימוד גם עוזר להבין את רמת הקושי של השאלות וגם ולא פחות חשוב להבין את ניהול הזמן שלכם במבחן.
אך ישנו נושא של חישובי פחת שחייבים לשלוט בו וזאת מכיוון שחישובי הפחת הינו נושא מרכזי שמשולב בלא מעט נושאים אחרים כמו כן בגלל החשיבות שלו במבחנים המשקל שלו מבחינת הניקוד לא קטן בכלל.
כמובן שבמסגרת העבודה כמנהלי חשבונות הפחת הינו נושא חשוב במסגרת העבודה. מכאן שחשוב לתת לכך דגש.
מדובר בהרבה מידע אך לפעמים לא צריך להשתמש בכל הנתונים. לדוגמא- אם מבקשים רק לרשום מהי פקודת יומן מסוימת.
דוגמא נוספת: מבקשים מכם למצוא נתונים לסוף שנה מסוימת. לדוגמא- הוצאות פחת ומכאן שגם כאן אין צורך להשתמש בכל הנתונים.
התרגול המעשי כולל פעולות רבות החל מהכנסת פרטי העסק, הכנסת לקוחות וספקים, עבודה מול הרשויות והבנקים וגם הוצאת דוחות רלוונטיים. חשוב לא לשכוח להדפיס את הדפים הנדרשים במהלך התרגול.
במסגרת שיתוף פעולה שלי עם חברת ריווחיות, עלו לרשת מספר סרטוני תרגול של החלק המעשי בהנהלת חשבונות סוג 1+2 על תוכנת ריווחית. הסרטונים הוכנו על מנת לעזור לסטודנטים שלומדים הנהלת חשבונות סוג 1+2.