ההתחלה הייתה כשיצחק ורות יעקבס הגיעו מגרמניה לכפר הרא"ה בישראל בשנת 1936. הם התחילו במשק קטן עם פרות ועיזים, שגידלו וחלבו בחצר באופן ידני לתוך דליי פח ובדי גאזה שמהם ניגרים מי הגבינה. את דרכו של האב המשיכו חמשת ילדיו, כולם שומרי מסורת וכולם בוגר יחידות עילית בצה"ל. גם השנה לקראת חג השבועות הם רואים ברכה בעמלם.

מסורת ייצור הגבינות חודשה ב־1997, ובצמוד לרפת הוקמה מחלבה. מחברת המתכונים של סבתא היוותה בסיס, ובהמשך רכשו ידע ממחלבות מסורתיות באירופה. במחלבה מעבדים חלב עיזים, צאן ובקר ומייצרים 25 סוגי גבינות. האיכות אינה נופלת מזו של גבינות צרפתיות, שוויצריות או הולנדיות, אך המחיר, למרות יוקר המחיה, עדיין נוח לכל כיס.

"למרות פתיחת השוק ליבוא אנחנו מייצרים גבינות כחול־לבן, אבל ייתכן שלא תהיה ברירה אלא להתחיל לייבא", אומרים חמשת האחים. "ייקור הגבינות נעשה בלית ברירה. אותנו לא מסבסדים. החקלאות עבורנו היא ערך. אנחנו שוקלים פתיחת חנויות מפעל במקומות נוספים".

לפני חג שבועות יתקיים יריד קולינרי במושב, בשיתוף מאפיית אגדת לחם. ביריד יוצעו מצרכי הבסיס לשולחן החג, כולל גבינות בוטיק, חלות, לחמי מחמצת, מאפים, קישים, עוגות, גלידות, יינות, שמן זית וממרחים.